Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
zauważyliście że im bardziej ktoś ma smutne i nieudane życie tym bardziej próbuje eksponować w mediach społecznościowych że jest zupełnie inaczej? ja już wiele lat temu to odkryłem (w latach 2000) ale obecnie jest tego rozkwit na nowo. Znajomi którzy mają naprawdę udane życie i im się powodzi praktycznie nie dodają żadnych fotek z wakacji, kupna nowego auta, domu, urodzin dziecka itd itp. a niektórzy mogliby codziennie ładować na wszystkie platformy by tyle się u nich dzieje. pomija influencerów bo to niejako ich praca, pomijam celebrytów - bo oni muszą to robić (jak nie będzie się koło nich robił szum medialny to ich nie ma i mogą zwijać interes). Ale zwykłe Mariole, Tomki i inne Arkadiusze? Trend (przynajmniej u mnie) - jest taki że im bardziej im nie wychodzi w życiu tym bardziej próbują lansować się na tych portalach, obowiązkowe setki zdjęć z wakacji w turcji, szukanie atencji przez panny. Chyba bogaci mają to kompletnie gdzieś i możliwe ze nawet zaplaciliby zeby ich zdjeć nigdzie nie było. #zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Pieniądze lubią ciszę. Jak chcę się dowiedzieć o wyprawach znajomych z plecakiem po Tybecie, ich surfingu w Brazylii czy nurkowaniu na rafie w Australii to muszę aktywnie dopytywać i to z nich wyciągać, za to relację znajomej z podstawówki z jej wypadu all inclusive do Egiptu widziałam już 8 razy bo ciągle wrzuca nowe zdjęcia z każdego kąta basenu xd takie życie.
  • Odpowiedz