Aktywne Wpisy

Tranq +132
byłem w fajnych miejscach, robiłem fajne rzeczy, nocowałem z fajnymi pannami, ale nic nie sprawia większej radości niż to:
#wygryw #chadowezycie #czujedobrzeczlowiek
#wygryw #chadowezycie #czujedobrzeczlowiek
źródło: image
Pobierz
Soothsayer +95
k---a ale afera, pingowałem copilota codzinenymi zapytaniami głupimi typu "hi" żeby tylko nabijać tokeny żeby nie było, że nie używam i okazało się, że ktoś sprawdza w jaki sposób się tego używa i teraz się do mnie srają że używam modeli premium do takiego czegoś

Planuje zarezerwować działkę budowlaną. Znalazłem taką ofertę. Czy widzicie tu jakieś wady i zalety? Nie jestem za bardzo biegły w tych sprawach i nie wiem czy wchodzę na minę. Opis działki poniżej i zdjęcie:
Działka o wymiarach około 11 m od strony drogi na 55 m. W związku z tym, że działka jest wąska to można budować się w granicy.
Wszystkie media w drodze głównej : woda, prąd, gaz i kanalizacja. Media należy doprowadzić do poszczególnych działek. Koszt będzie dzielony na pozostałe nieruchomości.
W pobliżu tereny zabudowy jednorodzinnej.
Istnieje wiele gotowych projektów domów na działki o tej szerokości, np Beza duo, Koliber 4CE.
Teraz pytanie:
1. Jakie wady i zalety?
2. Kiedy ten koszt mediów się płaci za doprowadzanie mediów i ile to wynosi mniej więcej?
3. Jakieś opinie o tej działce?
#nieruchomosci #kredythipoteczny #dzialka
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: d2
Pobierzmocno lipna dzialka, nawet jak za dobry pieniadz to nerwow stracisz przy kazdym przylaczu i zalatwianiu planu zabudowy, a na koncu rolnik ci bedzie obornikiem okna nawozil, szukej dalej;)
Niby mieszkasz w domu (ze wszystkimi tego obowiązkami) a jednak trochę jak w bloku z uwagi na gęstą zabudowę i niewielkie podwórko. Moim zdaniem metry działki nie są po to, żeby nastawiać tam klamotów, budynków czy grać w piłkę, ale do stworzenia "strefy wykluczenia" pod Twoją kontrolą, w której nikt Ci nic nie postawi pod oknem. Tutaj tego brakuje, słabo.
to nie dziala tak, ze do jednego sasiada sobie podlaczysz wode, do drugiego kanalizacje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: Na tym rysunku z koncepcją, szerokość (bez drogi) jest 15m a nie 11. Jeżeli chcesz budować w granicy (ściana w granicy działki) to chyba musisz mieć pozwolenie sąsiada i ta ściana nie może mieć okien i też nie będziesz mógł mieć okien dachowych/wykurzy po
Działka trochę tańśza niż inne, dlatego się zastanawiam. Te 40k + to pewne jest? Liczy się wszystko co podane od 1metra? Dzięki za fajną odp.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Kanalizacji nie ma, sa szamba i jesli Ty chcesz sie podlaczyc do kanalizacji to powodzenia jesli sasiedzi sie nie zgodza i sam bedziesz musial za to zaplacic
na zdjeciach nie widac asfaltu, na to mozesz czekac latami
─────────────────
@mirko_anonim: zwykła beznadziejna działka bez żadnego jeziora, lasu, morza, gór. Do tego mala i w słabej okolicy, mam nadzieję ze chociaż tania