Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
@robert-kuzba: daj sobie gościu spokój juz z tym finasterydem, czytam codziennie twoje płacze i pseudo teorie o skutkach ubocznych czy hormonach i się załamuje tymi głupotami, potem ludzie to czytają i biorą na powaznie. Daj sobie spokój z finem i zachowaj honor łysiejąc z jajami

#lysienie
#minoxidil
#zakola
#wlosy
#dermaroller
#dutasteryd
#przeszczepwlosow

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): @robert-kuzba Popieram OPa, bo rozsiewacie propagande. Finasteryd, to lek na prostate w dodatku jest na recepte, a minoxidil, to lek nadciśninienie tętnicze, to, że w skutkach ubocznych wyszło, że rosną po tych lekach włosy nie oznacza, że ogólnie można zmienić ich zastosowanie. Te leki są na konkretne choroby i jeśli nie ma sie prostaty, ani nadciśnienia, to branie na to leków może zagrozić zdrowiu, a wy świadomie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ten lek na prostatę w mniejszych dawkach działa na łysienie androgenowe co potwierdziły badania naukowe. Ale zapomniałem, że jesteśmy na wykopie, tutaj badania naukowe to informacja niewygodna ¯\(ツ)/¯
Poza tym, po cholere z--------e #mirkoanonim i wykorzystujecie go do prowadzenia prywatnych wojenek? Stawiam, że to jedna i ta sama osoba z 3 kont, które ostatnio tu się udzielały.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): A pierd#l się "anonimie". Substancja czynna ma wywoływać określone skutki których zakres często reguluje się stężeniem.

Wiesz k#rwa że ludziom w grupie ryzyka na udar albo po udarze przepisuje się aspirynę o stężeniu 20-25% zwykłej tabletki?

To samo jest z finasterydem. Dawka "na prostatę" jest kilka razy większa niż ta "na łysienie". Niestety producenci stwierdzili że będą doić frajerów bo "wersja" na łysienie (o niskiej ilości substancji na tabletkę) jest
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @robert-kuzba Nie wiem p czym mówisz i prosze mnie tu nie utożsamiać z mirkiem, który rozpoczął ten wpis, gdyż nie znam gościa i typ może to potwierdzić, że sie nie znamy
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poproszę o te źródła naukowe, chętnie przejrze i nie jestem typowym wykopkiem, który niczego nie czyta i komentuje

Tak, więc i tak mojego zdania nie zmienisz co do finasterydu i minoxidilu,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no to łap, chociaż sam swoim komentarzem pokazujesz, że jesteś "typowym" wykopkiem, któremu ciężko jest wpisać coś w wyszukiwarce:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9777765/
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0190962298700076
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022202X15529357
A jak nie radzisz sobie z angielskim, tudzież zbyt trudne dla ciebie jest automatyczne tłumaczenie strony, to masz po
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @robert-kuzba To noe jest tak, że nienawidze tego leku, tylko lek ma inne zastosowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) aha, warto tu jednak zaznaczyć, że jednym ciekawym skutkiem ubocznym zażywania finasterydu na rzekomy porost włosów jest brak erekcji, bo obniża libido właśnie dlatego, że to jest lek na prostate xD nic dziwnego, że później wykopki płaczą na stronie, że im fajka nie staje i
  • Odpowiedz
Pierwszy raz słysze żeby świeżo po przeszczepie miałbym coś wcierać w głowe, bałbym sie myć to miejsce żeby nie uszkodzić tych świeżo przeszczepionych meszków, a mirek robert kuzba by tam ciężką chemie wtarł czyli ten lek xD xD

@mirko_anonim: nie masz wcierać, tylko zażywać finasteryd po przeszczepie. Niemniej nie ma przeciwskazań aby coś "wcierać".
Inaczej łysienie dalej będzie postępować.

Dać ci kolejne źródła?
  • Odpowiedz