Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ostatnie pół roku i dwa miesiące bezrobocia mnie rozleniwiły. Możliwość spędzenia czasu w ciągu dnia z rodziną, możliwość pójścia do parku z rana, przygotowanie normalnego posiłku, brak stresu (no poza szukaniem nowej roboty). Widzieć swoją córkę, jak się do ciebie uśmiecha o każdej porze...

Świat jest okropny i okrutny pod tym względem, że przeważającą ilość czasu trzeba spędzać za biurkiem, gdzie jesteś inwigilowany pod każdym aspektem - wydajności i czasu spędzonego na faktycznej pracy. Gdzie każda minuta (no okej, nie każda, ale często teraz o tym myślę) spędzona jest na zamartwianiu się, czy "starczy do pierwszego" bądź czy nie wywalą z roboty...

Z jednej strony strach przed brakiem pracy, a z drugiej strony żal, że tyle czasu tam "marnuję" - czy tak powinno wyglądać życie? Czemu nie potrafię wpaść na jakiś zajebisty biznes, który byłby dochodowy i pozwoliłby mi zerwać te łańcuchy niewoli, żeby cieszyć się z życia...

#gorzkiezale #zalesie #rozkminyzdupy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): mam te same przemyslenia, ot - nic sie nie zmienilo od tysiecy lat pod tym wzgledem (no moze nieco forma ale ogolne zalozenia sa te same) - na jednego czlowieka ktory zyje swoim wymarzony mzyciem musi tyrac kilka/kilkanascie czasem i sporo wiecej osob. nie raz nie dwa stawiaja prace wyzej niz rodzine, oddaja swoje najlepsze lata firmie, czas gdy ich dzieci dorastaly a ich nie bylo w domu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Co wy opowiadacie że nic się nie zmieniło, ludzie popatrzcie sobie na rolinictwo, produkcję przemysłową i produkcję żywności, wzrost wydajności z obiżonym zapotrzebowaniem na ręce do pracy właśnie to zrobiły że możecie sobie siedzieć więcej i patrzeć jak rośnie, ale jak pan chce mieć luksusy to musi pracować, może zamiast ciułać na samochód za 120k albo mieszkanie za 600k obniż oczekiwania kup samochód za 10k mieszkanie za 200k,
  • Odpowiedz