Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: rel, mieszkam sam i pracuję na dwa etaty: w pracy i w domu, odkurzanie, pranie, zmywanie, jedzenie
Taka julka to przynajmniej jak idzie na zakupy to bierze kartę faceta, a ja muszę swoją.

Boże jakie to niesprawiedliwe
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: @heniek_8:
Ogarnianie domu to zajebista praca, problemem w "pracach domowych" jest opieka nad dziećmi. I nawet nie chodzi tutaj o karmienie, zmienianie pieluch, czy zabawianie przez (lekko licząc) razem 12 godzin na dobę kiedy bobas nie śpi tylko ogromne wyczerpanie emocjonalne kiedy płacze np. z powodu kolki czy ząbkowania. Dla mnie bezradność jaką wzbudza kolejna godzina płaczu z powodu kolki i niemoc, że nie mogę pomóc to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Grzane to było z 2 lata temu albo lepiej. Teraz w modzie jest podliczanie kosztów kto wydaje więcej idąc na randkę( makijaż plus sprzęt na makijaż i inne pierdoły).
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja tylko mówię o jakichś instagramowych czy tiktokowych rolkach które latały tu po wykopie z tymi mądrościami 😉. Skoro contentu robi się coraz więcej to znaczy że ktoś to ogląda.
To tak jak z tymi super „artykułami” w Wysokich Obcasach. Może nie odrazu ale jednak kreuje to odbiór rzeczywistości wśród kobiet.
A jak wygląda rzeczywistość to wiem😉.
  • Odpowiedz
dzieciak drzemie może 30 minut raz na kilka godzin a resztę czasu je, sra albo trzeba go zabawiać czy nosić aby nie płakał tak, że rozrywa Ci duszę. Oczywiście to wszystko w stanie permanentnego niewyspania, bo chociaż poszedłeś z nim spać o 18 to obudził się o 21 i 24 na godzinę na przekąskę i pieluchę a od 3 nad ranem już się wyspał i zaczynasz kolejny dzień

@smk666: Taki
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zna(ła)m pary, które funkcjonują tak jak piszesz, kobieta pracuje na pełen etat, facet dorabia sobie na tzw. waciki + ogarnia dom i opiekuje się partnerką. Co obejmuje ta opieka? Na przykład wstaje o 5:30, żeby przynieść jej świeże croissanty na śniadanie, w ciągu dnia jeździ po mieście, żeby kupić jej kosmetyk marki xyz, wieczorem sprząta i gotuje kolację, kiedy ona wychodzi do kina z koleżankami (albo nierzadko z kolegami).
  • Odpowiedz
@smk666: zegar biologiczny dziecka ma stan fabryczny i jak się go ustawi taki będzie. Jeśli dziecko nauczyło się usypiać o 18 to tak mu już zostanie na długo (no chyba że to przestawicie - po 15min dziennie do przodu).

Jeśli żona budzi się na każde stęknięcie, to trzeba przemyśleć jej spanie w jednym pomieszczeniu z dzieckiem.

Serio, ludzie mają bliźniaki, trojaczki, jedno dziecko po drugim (ja mam 3 w odstępach 1,5 i
  • Odpowiedz