Aktywne Wpisy

poorepsilon +44
Kiedy porównuję się z siostrami, nawet nie muszę mówić o tym, co mam w głowie. Wystarczy zewnętrzny bilans. Jedna ma męża, dzieci, mieszkanie na kredyt, lepszą pracę niż rok temu i energię do dbania o dom. Druga ma dobrą pracę, narzeczonego, ślub w planach, mieszkanie na kredyt, aktywności, edukację i plany emigracyjne. Trzecia ma związek, życie w Krakowie, zdrowie, doświadczenia zawodowe, plany studiów, siłownię i chęć, by spędzać wieczory grając w karciankę.

adixon777 +7

Czy robienie trojga dzieci mając samemu poważne zaburzenia psychiczne, które dzieci z dużym prawdopodobieństwem odziedziczą, a dodatkowo będąc gołodupcem, jest waszym zdaniem w porządku? Bo moi rodzice tak zrobili i mam do nich wielki żal, nie rozumiem po co ktoś zakłada taką rodzinę. Chyba tylko dlatego że wszyscy się rozmnażają, a poza tym będziemy się martwić później. Dla mnie to patologia życiowa.
#przemyslenia #rodzina #pytanie #antynatalizm
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
·
@mirko_anonim: nie. I oddzieliłbym dwie rzeczy - głodupstwo może dotknąć prawie każdego, jeżeli nie wynika z wielopokoleniowej biedy kulturowej, wyuczonej bezradności i deficytów umysłowych to jeszcze spoko.
Ale rodzice którzy przekazują geny mimo dziedzicznych defektów, chorób lub innych ułomności które odziedziczą ich dzieci to jest egoizm
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
──