Chciałbym zacząć jakąś aktywność fizyczną. Wybór padł na basen i tu mam pytanie. Jestem kompletnym laikiem, więc nie wiem, ale czy samym regularnym pływaniem wypracuje lepszą sylwetkę i trochę mięśni ? Czy jednak do tego będzie potrzeba przerzucania żelastwa ?
@Mezomorfix: mówi o sylwetce, której nie uzyska pływając, zwłaszcza że pewnie będzie pływał rekreacyjnie może 2-3x w tygodniu, które w sylwetce mu właściwie nic nie zmienia - piszę to z niemal 100% pewnością. Dla normalnego człowieka zwykle droga do lepszej sylwetki jest jedna - siłownia i liczenie kcal.
@mirko_anonim: Jak będzie żarł to nie. Ale jeżeli zakładam że obecnie jest na 0 bilansie to przez dodatkowy wysiłek, nie zmieniając diety to raczej wyszczupleje.
@pp93 Myślę że jak będzie się przykładał te 3X w tygodniu i rzeczywiście będzie napieprzał baseny w te i z powrotem, robił swoje rekordy itp to taką jak na zdjęciu może osiągnąć
@Mezomorfix: a zdjęcie to pewnie jakiś profesjonalny pływak? Dodatkowo w sumie koleś jest chudy i właściwie nie imponuje sylwetka. Spędza też na basenie prawdopodobnie 10-20h tygodniowo robiąc przy tym jakieś treningi nakierowane na siłę? Nie zapominajmy też że trenuje pewnie od 10+ lat i dodatkowo ma gen do sportu, więc nawet nie trenując miałby lepszą sylwetkę niż OP. To jest błąd ludzi, którzy patrzą na sportowców. Po pierwsze te osoby
@mirko_anonim: pływanie jest chyba najbardziej przehypowaną aktywnością fizyczną, jak nie masz preferencji sportowych to siłownia da najlepszy efekt do włożonego czasu.
@mirko_anonim: Na pewno poprawisz wydolność oddechową i jeśli zachowasz porównywalną dietę, a dołożysz sporo wysikłku to możesz zrzucić kilka kilogramów.
Anonim (nie OP): > pływanie jest chyba najbardziej przehypowaną aktywnością fizyczną, jak nie masz preferencji sportowych to siłownia da najlepszy efekt do włożonego czasu.
Ja bym właśnie powiedział, że siłownia jest najbardziej przehype’owana?
Jeśli przez hype rozumieniu jak ludzie lecą na daną rzecz bo marketing vs jak jest przydatna.
#silownia #mirkokoksy
Chciałbym zacząć jakąś aktywność fizyczną. Wybór padł na basen i tu mam pytanie. Jestem kompletnym laikiem, więc nie wiem, ale czy samym regularnym pływaniem wypracuje lepszą sylwetkę i trochę mięśni ? Czy jednak do tego będzie potrzeba przerzucania żelastwa ?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Dla normalnego człowieka zwykle droga do lepszej sylwetki jest jedna - siłownia i liczenie kcal.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@pp93
Myślę że jak będzie się przykładał te 3X w tygodniu i rzeczywiście będzie napieprzał baseny w te i z powrotem, robił swoje rekordy itp to taką jak na zdjęciu może osiągnąć
źródło: IMG_2355
PobierzDodatkowo w sumie koleś jest chudy i właściwie nie imponuje sylwetka.
Spędza też na basenie prawdopodobnie 10-20h tygodniowo robiąc przy tym jakieś treningi nakierowane na siłę?
Nie zapominajmy też że trenuje pewnie od 10+ lat i dodatkowo ma gen do sportu, więc nawet nie trenując miałby lepszą sylwetkę niż OP.
To jest błąd ludzi, którzy patrzą na sportowców. Po pierwsze te osoby
Tak
Ja bym właśnie powiedział, że siłownia jest najbardziej przehype’owana?
Jeśli przez hype rozumieniu jak ludzie lecą na daną rzecz bo marketing vs jak jest przydatna.