Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem z dziewczyną około 2 miesiące w związku i już mówi o zaręczynach i ślubie. Jak reagować? Ja 28 lvl, ona 27.

#zwiazki #slub

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: znam i takich, którzy się oświadczyli po 2 tygodniach i są ponad 40 lat po ślubie, ale tam mężczyzna z tym wystartował ;) Z tym, ze to raczej wyjątek :P
A tak serio to naciskanie na drugą stronę jest słabe, ale wszystko zależy jak i co mówi. Bo jeśli tylko jako swoje zdanie na temat, to po prostu je wyraża, to niekoniecznie musi być coś alarmującego, tylko np. info
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ale mówi o zaręczynach i ślubie z Tobą czy ogólnie mówi że chciałaby zaręczyn i ślubu? Pierwsze to red flag i ja bym uciekała najszybciej jak się da, a w drugim wypadku masz po prostu info że kiedyś musisz się oświadczyć bo ona będzie tego oczekiwać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ło stary, weź się dobrze zastanów bo coś jest bardzo nie tak, ja ze swoją jestem ponad rok a mnie stopuje jak chciałem ślub że to wcześnie jeszcze, twoja coś kombinuje więc uważaj
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mówisz że randkujecie z intencją lub nie, skoro określiła swoje oczekiwania to na nie odpowiedz xD nie musisz się żenić, to twój wybór ale mydlenie oczu aby sobie poskakać przez jakiś nie jest ok.
Nie macie obowiązku być ze sobą, możecie mieć oczekiwania, nawet te odklejone ale to druga strona określa czy się na nie zgadza.

btw, było bezpośrednio pytanie kiedy się oświadczysz? bo jak tak to faktycznie redflag
  • Odpowiedz