Aktywne Wpisy

chciejstwo +172
Dzień dobry. Proszę o odrobinę wsparcia. Mimo młodego wieku - dobre 12 lat stracone na to świństwo. Straciłem pracę, partnerkę, wszystko co miało barwy stało się czarno białe.
Pojedyńcze strzały i próby zaprzestania nie pomogły.
Aktualnie wspieram się Anticolem, mam wsparcie terapeuty, wczoraj byłem pierwszy raz na mityngu AA - z pewnością nie ostatni - słucham podcastów, znalazłem nową zajawkę którą wypełniam głowę, zacząłem spacerować.
Dziś
Pojedyńcze strzały i próby zaprzestania nie pomogły.
Aktualnie wspieram się Anticolem, mam wsparcie terapeuty, wczoraj byłem pierwszy raz na mityngu AA - z pewnością nie ostatni - słucham podcastów, znalazłem nową zajawkę którą wypełniam głowę, zacząłem spacerować.
Dziś
źródło: 1000019297
Pobierz
DoktorMorela +5
Eksperci:poród drogami natury jest lepszy
Badania:poród drogami natury niesie mniejsze ryzyko i powikłan niz cesarskie cięcie
Konsensus:cięcie cesarskie jest zabiegiem ratunkowym
Tymczasem polki: zesransko
Ja wiem lepiej,cesarka na zyczenie, a bo koleżance matki siostry wypadł płuco przez odbyt.
Badania:poród drogami natury niesie mniejsze ryzyko i powikłan niz cesarskie cięcie
Konsensus:cięcie cesarskie jest zabiegiem ratunkowym
Tymczasem polki: zesransko
Ja wiem lepiej,cesarka na zyczenie, a bo koleżance matki siostry wypadł płuco przez odbyt.
źródło: Screenshot_20260527_072033_Samsung Internet
Pobierz

Senior klepacz excela i sapa, dział finansów, 7k na łapę miesięcznie. Hybryda 1 dzień w tygodniu z biura, Вроцлав. Dużo czy mało? Głupieję już od tych spotkań o niczym i robienia raportów do raportów, ale obawiam się że ciężko będzie mi znaleźć coś na tyle lepiej płatnego, by warto było zmienić. W obecnym #korpo wiem co i jak, nie przemęczam się więc przez 3/4 roku, ale już nie widzę możliwości na rozwój tutaj. Nie liczę możliwego awansu na TLa, bo to dla mnie syf a nie rozwój. Problem jest taki, że moja działka jest trochę niszowa na tle innych korpo i niełatwo o wolne podobne stanowisko, a na dodatek z powodów osobistych wyprowadziłem się na wygwizdowo 50 km od siedziby firmy i nie będę przecież codziennie zasuwał do wojewódzkiego, bo minimum 3 dni z biura to chyba już standard. Co byście zrobili na moim miejscu? Nieironicznie gdybym nie miał dwóch lewych rąk to zostałbym jakimś monterem fotowoltaiki czy jakimś ogrodnikiem, bo z tego co widzę w takich fuchach jest lepsza kasa niż u mnie, a na dodatek widzi się wtedy owoce swojej pracy a nie jedynie kolorki w excelu. Jak żyć, panie premierze?
#korposwiat #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Dima, coś Ci się przełączyło
─────────────────────
Pytanie czemu chcesz się rozwijać? Jesli masz luz i 7k to bym sobie wegetował dalej. Po co się przemęczać nawet jak zapłacą więcej?
─────────────────────
@Trelik tak wyszło, że mam od zeszłego roku dodatkowe zlecenie od spółki córki mojego korpo, ale częstotliwość to jedynie 15 h raz na kwartał. Ale to i tak nie to, zresztą nie wiem czy jest sens siedzieć jeszcze więcej w robocie (nie mogę tego robić w czasie normalnej pracy, dziunie z HR
@mirko_anonim nie chcę mówić o stanowisku, bo jest dość niszowe a mam w pracy mirkujących i obawiam się zdemaskowania ( ͡