Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie mam do was, bo jestem ciekawy opinii większej liczby osób. Wg zeszłorocznego sondażu aż 3.3% Amerykanów w wieku 18-22 lat identyfikowało się jako osoby transseksualne. I ten procent z roku na rok wyraźnie wzrasta. Spory procent spośród tych 3.3% zapewne decyduje się na radykalne terapie hormonalne / chirurgiczne. Nie oceniam, nie pochwalam, nie potępiam - ciekawy jestem waszego zdania w tym temacie. Czy uważacie, że idzie to w dobrą stronę, bo więcej młodych ludzi nie boi się presji otoczenia, czy też może całość idzie w złą stronę? Jak uważacie?

#rozowepaski #niebieskiepaski #neuropa #4konserwy #teczowepaski #lgbt #transseksualizm #trans #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:

biorąc pod uwagę jak działa cała psychiatria (mówię tu w kontekście na przykład depresji, schizofrenii, zaburzeń lękowych, zaburzeń osobowości itd) to zaczyna być to coraz bardziej sketchy i moim zdaniem to jest bardziej jednak kwestia kulturowa.

Każdy ma swój rozum i jak jest dorosły to niech robi to co mu się wydaje za słuszne, ale mam pewne opory przed tymi wszystkimi terapiami skierowanymi do dzieci i młodzieży. Mam wątpliwości czy
  • Odpowiedz
Tormenta de arena, Darude

@mirko_anonim: uważam, że to wszystko idzie w złą stronę, poprzez reklamę/ promocję tych zaburzeń dochodzi do zwiększenia liczby tych zaburzeń.
  • Odpowiedz