Aktywne Wpisy

fremmm +23
Ja wystarczy ze se wlacze odszranianie i po 5 min samocjodnocieka woda, a Wy musicie lopatowac skrobaczka swoje smieszne #samochody na wegiel czy tam parowozy xD zal mi Was #motoryzacja
źródło: 20260306_072343
Pobierz
gerwazy-oko +143
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Odnośnie ostatnich threadów dot. lekarzy na tagach typu #programista15k #pracait, jakie obserwuje.
Powiem tak, zazdroszczę jako senior IT lekarzom stawek, myślę, że wyciągają te 40-60k w dużym mieście. Poza hajsem, pozazdrościć można lekarzom gwarancji roboty czy tego, że nie muszą się męczyć z patologicznymi procesami rekrutacyjnymi.
Ale całościowo to co się odwala na tagach to myślę przesada. Myśleć poważnie o 6 lat ciężkich studiów, maturach, stażu/rezydenturze w sytuacji gdy zarabiasz te 20-30k jako senior IT siedząc w domu? Szkoda życia według mnie zupełnie. Jeśli nie potrafisz sobie ułożyć satysfakcjonującego życia przy tej kasie przy pracy zdalnej na tyle, że patrzysz komuś w portfel, to problem leży w Tobie.
#takaprawda #medycyna
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ja 15k/msc miałem już na koniec
Ja osobiście przez kolejne 18msc siedzę na pupci grzecznie i czekam żeby jeszcze 1.5mln zł się aktywowało w transzach półrocznych. Dopiero wtedy będę się interesował zmianą pracy na taką gdzie pensja bazowa jest większa - do tego czasu skurczybyki zwiazali mnie
Za to muszą męczyć się z patologicznymi dyrektorami, ordynatorami, pacjentami i ich rodzinami.
Przez jakiś czas pracowałem w korpo w Comarchu który ma opinię januszeksu wśród IT, to zwykły szpital przy Comarchu to dosłowny mordor. Już o samym szkoleniu z chirurgii to szkoda gadać, gdybyś był ciekawy ile ja i moja koleżanka nabraliśmy doświadczenia w operowaniu przez 1.5 roku specjalizacji to przypomnij się jak wrócę za tydzień z wakacji to
@fredperry: no zależy o jakiej specjalizacji i czy w ogóle o specjalizacji mowa. Jak nie taka trudna to przecież kardiochirurgiem powinien być każdy od razu po studiach i kursie długim jak na CNC. A nie, czekaj... XD