Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć. Pomóżcie doradzić w rozwoju kariery.

Bez wdawania się w szczegóły to nie pochodzę z dobrego domu i miałem słabe wzorce odnośnie pracy, szkolnictwa, rozwoju zawodowego. Skończyło się na ukończeniu ogólniaka bez matury i szybko do kołchozu. Tak to przez lata bujałem się po różnych magazynach i produkcjach, obcując z najgorszym elementem, pracując zawsze za minimalną plus jakiś dodatek za obecność itp.
Chce coś zmienić w swoim życiu i zerwać z przeznaczeniem, które zostało mi zapisane przez środowisko w jakim się wychowywałem i dorastałem. Mam 33 lata, więc już ostatni dzwonek. Ostatnio widziałem taki artykuł o trzech profesjach przyszłości. UX Researcher, Data Analyst i Data Science.
Czy dobrym ruchem byłoby wykupić jakiś kurs (jeśli znacie dobre to możecie polecić w komentarzach) i zacząć w tym pracować? To znaczy, czy są szanse, że bez wykształcenia wyższego i po takowym kursie znajdę prace?
Co o tym myślicie?
Nie interesuje mnie robienie kursów na operatora żurawia, spawacza itd bo mam już dosyć pracy fizycznej. Nie muszę zarabiać kokosów. Po prostu chce stabilnej pracy, najlepiej zdalnej i to wszystko. Czy taki kurs to byłoby za mało na konkurencyjny rynek pracy? A może macie inne pomysły na dobry kurs, który da pracę zdalną, może bez kokosów, ale aby przestać być niewolnikiem kołchozów?
Dziękuję za pomoc!

#praca #pracazdalna #rozwojosobisty

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim taki kurs jeśli nie masz żadnych pokrewnych doświadczeń to za mało i stracona kasa. Kurs może sobie zrobić ktoś kto już pracuje w korpo, zna język angielski, ogarnia excela i najlepiej power bi (dla data science/analysis) i chce się lekko przekwalifikować i inne tego typu przypadki.
  • Odpowiedz
To znaczy, czy są szanse, że bez wykształcenia wyższego i po takowym kursie znajdę prace?

@mirko_anonim: nie... mając x lat doświadczenia w kołchozach nie ma prawie szans by ktoś dał ci szansę po kursie.
  • Odpowiedz