Aktywne Wpisy

Teuvo +58
ciekawe czy gdzieś za 15-20 lat w odpowiedzi na epidemię samotności, gdy ai będzie o wiele bardziej rozwinięte niż obecnie, stworzą takie urządzenie wielkości komputera które będzie się stawiało w odpowiednim miejscu w pokoju, np. na stole i ono będzie potrafiło wykryć że człowiek wszedł do pokoju i wygenerować w miarę wyraźny hologram jakiejś postaci, która będzie inteligenta, będzie posiadała pamięć i będzie można z nią normalnie rozmawiać na co dzień
takie
takie

Minieri +267
Zieliński #ladnygol, Inter - Juventus 3:2
Mirror: https://streamin.link/v/432689f8
#golgif #golgifpl #mecz #inter #juventus #seriea #derbyditalia
Mirror: https://streamin.link/v/432689f8
#golgif #golgifpl #mecz #inter #juventus #seriea #derbyditalia
źródło: ezgif-530f31f2e9ccbe49
Pobierz

Też was dobija 2 próg podatkowy? Jak w połowie roku wynagrodzenie mi spada o parę k to aż mi się odechciewa pracować. Jeszcze parę lat temu szybciej się osiągało ta 30 krotność średniej pensji i przestawało płacić ZUS a teraz to wypada coraz później. Niestety ale mimo stosunkowo częstych zmian pracy i awansów moje wynagrodzenie nie rośnie tak szybko jak na początku kariery. Do tego przez inflację na coraz mniej mnie stać, kiedyś na luzie mogłem sobie kupić jakiś samochód średniej klasy a teraz to głupia Honda Civic kosztuje 150k. Praca na UoP to jedyna opcja w mojej branży, zazdroszczą specjalistom IT, nie dość, że unikają 2 progu to jeszcze mogą sobie w leasing wziąć jakiś fajny samochód i w koszta wrzucić, zawsze wychodzi dużo taniej niż kupować za gotówkę lub na kredyt.
#pracbaza #zarobki #podatki #zalesie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Swoją droga zawsze mnie ciekawi czemu
@motoinzyniere: bo jak byś wyleciał z roboty po 4 miesiącach to dopiero po roku byś dostał zwrot
Ponieważ każdy rozsądny i inteligentny człowiek wie, że obniżenie podatków nie jest możliwe przy deficycie, który wyrządził nam wtórny socjalizm wdrożony przez PiS i kontynuowany obecnie przez PO.
A najprostszym sposobem walki z tym deficytem jest uszczelnianie dziur w systemie, a obecnie największą dziurę (po szarej strefie w
@francoisinho: cóż za dramatyczna pomyłka. Najprostszym sposobem na deficyt jest oczywiście zaprzestanie wszelkiego rozdawnictwa