Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, wiem że zostało już tylko kilka dni na ewentualne przystąpienie do rekrutacji, ale nadal nie wiem co ze sobą zrobić.
Mam 25 lat, chciałbym w końcu zacząć się rozwijać w jakimś kierunku, ale kompletnie nie wiem co chce robić, do niczego nie ciągnie mnie jakoś specjalnie. Obecnie pracuję na magazynie, ale już mnie męczy taka praca pachołka.
W głowie mam kilka typów, które kompletnie ze sobą nie są powiązane (ale to tylko myśli, ciężko wybrać zawód bez obcowania z nim):
- typowo fizyczne zawody czyli elektryk, monter, mechanik, CNC, C+E,
lub studia zaoczne:
- fizjoterapia,
- logistyka,
- zarządzanie i inżynieria produkcji

Jeżeli to coś pomoże to jestem introwertykiem, czuję że w typowo fizycznej pracy zginę przez introwertyzm, chociaż z drugiej strony korpo nie lepsze ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#studia #praca #pracbaza #kiciochpyta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim idź na studia zaoczne staraj się odkładac jak najwięcej pieniędzy i byle szybko próbuj w dużym mieście. Jak nie zaryzykujesz to na tym magazynie przesiedzisz kolejne lata i nic z tego nie będziesz miał poza poczuciem marności I zmarnowanego życia
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @wpiszlogintwardzielu w takim razie co polecasz, jakie ruchy wykonać? Tylko nie pisz że IT
@asdfqwerty123 Powiedzmy że mam odłożone na te 3-4 lata studiów zaocznych, ale też nie chcę pchać się w coś, dla samego pójścia na studia. Również od niecałych 2 lat urzęduje w mieście wojewódzkim, ale patrząc po ogłoszeniach pracy to nie lada wyzwanie wyjść z magazynu jak wszędzie szukają z jakimś doświadczeniem
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
czysta-pionierka-95: Rozbijmy Twój post na części (tak będzie mi łatwiej odpisywać i nie zrobi się miszmasz).
1. Studia - z podanych tutaj kierunków jedynym sensownym wyborem wydaje się fizjoterapia. Niestety studia to nie wszystko i w fizjo będziesz musiał się dokształcać, robić dodatkowe kursy i jednak trzeba mieć zacięcie sportowo-medyczne, żeby to miało sens. Z plusów - moja fizjoterapeutka bierze ode mnie za zwykły masaż 160 zł za godzinę, pracuje kiedy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @czysta-pionierka-95 Wszędzie trzeba być na bieżąco i się doszkalać jeżeli chce się godnie zarobić, bardziej mam obawy czy sobie poradzę na różnych kierunkach studiów, a tym bardziej właśnie na takim fizjo. Pójść pójdę, a za rok, dwa okaże się, że to jednak nie to i wszystko pójdzie w piach.
Z typowo fizycznych prac też się naczytałem, że najlepiej celować w jakiegoś elektryka / hydraulika. W tych
  • Odpowiedz