Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#lekarz #medycyna

Mircy, idzie pracować w trakcie studiów lekarskich na kawałek etatu?

Planowałem w przyszłym roku pójść na ŚUM. Nie dostałem się lata temu, bo brakło tych kilku punktów, więc wybrałem inną ścieżkę. Dziś widzę, że nawet bez poprawiania matury powinienem się załapać w rekrutacji do Kato. Prowadzę własny biznes, któremu muszę poświęcić w tyg. ok 5h dziennie o dowolnej porze, mam stabilną sytuację finansowo-mieszkaniową i myślę czy nie pójść na te studia. Po covidzie na stałe wpisano zdalne wykłady, to zawsze trochę wygodniej. Jest to pomysł z dziedziny 'może mądry, może głupi', więc raczej nie zrezygnuję w ciemno z pracy.

Jeśli jest tu jakiś student/lekarz, najlepiej związany z ŚUMem, to powiedzcie mi bez owijania w bawełnę czy idzie to ogarnąć, czy raczej ilość nauki jest tak duża, że nie da rady.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#lekarz #medycyna

Mircy, idzie pracować w tr...

źródło: 1280px-2023_Stetoskop

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Eustachiusz @pieknylowca
No nic, to może wrócę do tematu jak zwinę już interes, jeśli nie idzie tego pogodzić.
@dr_Batman
A możesz rozwinąć tę myśl i wytłumaczyć na czym owy strzał w kolana polega? Bo ogólnie to słyszałem o tym raporcie i zbliżającej się nadwyżce. Nie wiem czy sytuacja tak faktycznie będzie wyglądać, bo wzięli policzyli wszystkich lekarzy z PWZ razem z emerytami. Jakby tak policzyć tylko tych,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja bym spróbował dodatkowo tych studiów w Twojej sytuacji. Najwyżej nie zdasz anatomii i powtórzysz ją za rok, a jak się zrekrutujesz jeszcze raz to Ci przepiszą resztę ocen. Lepiej powoli ale do przodu, 5h na pracę zawodową, reszta na studia i sen, niż jak zwiniesz interes i niestety z wiekiem będziesz miał mniej siły i gorszą pamięć. Korzystaj z tego, że teraz są niższe progi na dzienne, a
  • Odpowiedz