Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
tez tak macie ze jak jestescie na redukcji dluzszy czas i mocniej obcinacie kalorie i czujecie glod to macie powiekszone stany lekowe, odczuwacie taki nieuzasadniony lek/strach/stres? ja tak mam od jakiegos czasu i wydaje mi sie ze to przez redukcje i obcinanie kalorii, to normalne? jak sie tego pozbyc? chce w koncu dobic do plaskiego brzucha a mam jeszcze dalej oponke ale jest ciezko i ciezko, pomocy.

#pytanie #mikrokoksy #silownia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: być może rozjeżdżają Ci się hormony, stąd stany lękowe. Więc albo robisz bardzo duży deficyt albo redukcja trwa już za długo. W każdym innym przypadku nie jest to normalne
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przede wszystkim z kalorii schodzi się na samym końcu. Dokładaj cardio i jedz więcej i czyściej, więcej warzyw, dużo białka dla sytości i to powinno pomóc. Ewentualnie jak redukcja trwa zbyt długo to refeed na parę tygodni i powrót do redukcji by uregulować psychikę i trochę hormony. Schodzenie od razu z kalorii i liczenie na efekty wiąże się z tym, że waga staje i efekty masz ale uboczne. Nigdy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: może za mało tłuszczu masz w diecie na deficycie, niedobory kwasów tłuszczowych omega. One mają wpływ na mózg i układ nerwowy, zresztą jak jesteś na deficycie to mogą być różne niedobory. Witamina D, B12 to też związane z układem nerwowym.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja po 2 tyg większego deficytu czuję w kapturach jaki jestem spięty i chodzę zestresowany xD. Nie wiem może to nocebo, może za duży deficyt. Ale gdyby był za duży, to chociaż waga by leciała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz