Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#praca #pracbaza #korpobaza

Od dwóch tygodni jestem na nowym projekcie z typem, który ma o wiele większe doświadczenie w korpo niż ja. Jesteśmy w nim we 2 + PM, który raczej sie nie angażuje. Na projekcie nie ma dużo pracy, tak naprawdę jest on szybki (i z innymi ludźmi byłby przyjemny ;) ), planowo skończy się za 2 miesiące. Problemem jest ten typ, z którym pracuje. Wcześniej miałam jasno ustalone godziny pracy i nie było potrzeby zostawania dużej i teraz teoretycznie też tak jest. Spokojnie na tym projekcie taski z jednego dnia można przenieść na kolejny i nic sie nie stanie. Niestety PM i ten typ są j------i. Potrafią odpisywać sobie na slacku o 23. Albo ten typek wysyła skończone zadanie o 20, gdzie o 17 pisał mi, że on już kończy prace. Czasem prosze go o uwzględnienie mnie w jakimś ważniejszym tasku, on odpisuje, że spoko, po czym robi go sam xd. Ja wykonuje terminowo swoje obowiązki, nikt nie oczekuje ode mnie siedzenia po godzinach, ale bardzo mnie stresuje gdy np loguje sie rano do kompa i widzę rozmowe z 23, albo z 6 rano. Wywołuje to we mnie bardzo duży stres, nigdy wcześniej nie pracowałam w taki sposób, na poprzednim projekcie miałam normalnych ludzi, którzy 15-17 kończyli pracę. Tutaj czuję ciągłą presję. Przez to, że pracuje full zdalnie nie mam nawet jak "wyjść z biura" i zostawić wszystko za sobą. Wcześniej nie miałam z tym problemu, po pracy szłam na siłkę, spotkać się ze znajomymi itd, a teraz nawet jak jestem na siłowni to zastanawiam się czy coś się aktualnie nie dzieje na slacku i nie potrafię skupić się na życiu po pracy.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wykonujesz swoją robotę, masz jakieś godziny pracy, więc jesteś ok. Nie masz obowiązku o 23 sprawdzać poczty, i nikt nie powinien tego od ciebie wymagać. To,że typ jest pracoholikiem to jego problem. Olej to.
  • Odpowiedz