Aktywne Wpisy

Moseva +26
Jaką ściemę wciskasz sobie od lat?
Ja zacznę: od jutra dieta ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja zacznę: od jutra dieta ( ͡° ʖ̯ ͡°)

EDWARD_MORDAKE +22
Wariaty, co sie wczoraj o------o, przeżyłem incepcje XD
Byłem sobie we śnie, skumalem się że to sen ale sceneria to był kościół, dużo ludzi, mówię a dla beki im powiem że to sen - ich oczy się zmieniły na czarne, każdy się na mnie zaczął gapić, creepy jak c--j, podeszła do mnie kobieta mówi "nie powinno Ciebie tutaj być" i pum nagle czerń, obudziłem się, nagle skumałem że to znowu jest sen,
Byłem sobie we śnie, skumalem się że to sen ale sceneria to był kościół, dużo ludzi, mówię a dla beki im powiem że to sen - ich oczy się zmieniły na czarne, każdy się na mnie zaczął gapić, creepy jak c--j, podeszła do mnie kobieta mówi "nie powinno Ciebie tutaj być" i pum nagle czerń, obudziłem się, nagle skumałem że to znowu jest sen,

#zalesie #pracbaza #prawo #korposwiat
Pracuje w kolchozie na produkcji gdzie zatrudniane jest z 500 osob, pracuje tam 3 miesiace
I mam pytanie czy to jest w ogole zgodne z prawem
1. Zeby mi sie naliczyl 8 godziny czas pracy to musze na zegarze odpic sie 10 min przed i 10 min po, czyli jak mam na 6 do roboty to musze byc o 5;50 przed zegarem jak wchodze i o 14.10 jak wychodze. Czyli miesiecznie uzbiera sie dniowka z tego.
2. Nagodziny sa liczone dopiero po 15 minutach od konca pracy czyli jak koncze o 14 to 14:00 +10(te 10 min zegarowe) + 15 to mamy np 14;25 i wtedy sie licza nadgoziny. Tzn jak bym z pracy wyszedl o 14.30 to bym byl w pracy 5 min nadgodzin.
To jest normalne i zgodne z prawem pracy?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
1. Zależy od tego, czy "odpicie" następuje przy wejściu na teren zakładu pracy, czy przy rozpoczęciu pracy. Od 6 do 14 masz świadczyć pracę.
2. To jest akurat nielegalne.
Komentarz usunięty przez autora