Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki jakie metody polecacie do nauki i rozwijania języka angielskiego po ukończeniu wszelakiej szkoły? Mój angielski jest na bardzo dobrym poziomie, nie mam problemu z komunikowaniem się w nim i prowadzeniu rozmów na różne tematy, czasem mam problemy ze zrozumieniem ze słuchu albo piosenek jednak tak naprawdę naukę niego zakończyłem rok temu i stopniowo będę go zapominać, teraz nie podróżuje więc okazji do używania go nie będzie a w jakieś gry online z rozmowami też gram bardzo rzadko.. #angielskizwykopem #angielski #naukajezykow jezykobcy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
punktualny-przewodnik-73: Seriale, podcasty. Zacząłbym od seriali z napisami w oryginale (albo stream jak się da), potem bez a na końcu samo audio. Na pewnym etapie, o ile nie chcesz robisz jakichś toefl-i "nauka" języka to tylko "input".

Tyle apropo pasywnego angielskiego, do komunikacji to nie wiem.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
ambitny-filantrop-5: Do konsumpcji już ludzie podali pomysły, ale do aktywnej nauki - jako osoba która i tak mieszka w UK i ma brytyjskie obywatelstwo - polecam dwa pomysły które też sam realizuje:

1. Papierowe gry RPG po angielsku jako gracz, może być online. Musisz mówić jako postać, ale i opisać co zamierzasz zrobić, i dyskutować z innymi ludźmi, masa nowych słów, akcentów i przez wszystkie możliwe czasy się przechodzi w trakcie takiej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: konsekwentnie uczyć się nowych rzeczy po angielsku, a nie stricte angielskiego, to po paru latach będzie jak druga skóra. Może też jakieś książki? Popularna papka w stylu self-help, romansideł i fantasy raczej nie pomoże, ale dobre non fiction albo nieco poważniejsza literatura będą idealne. To nawet nie musi być jakaś duża ilość, ale kropla drąży skałę. Do tego możesz sobie wyrobić nawyk, aby w głowie (bądź też na głos)
  • Odpowiedz