Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Brał ktoś z Was może udział w kursie Bogusza Pękalskiego "Od developera do foundera"? Jeśli tak, to co o nim sądzicie?

Od jakiegoś czasu noszę się ze stworzeniem czegoś swojego, jakiś SaaS, mam kilka pomysłów. Tylko przed realnym startem odrzuca mnie cała otoczka tego, jak wiele trzeba naokoło tego zrobić i wiedzieć, a ten kurs, przynajmniej w teorii, wydaje się to jako tako pokazać i nakierować na odpowiednie tory.

Czy może całkowicie nie warto? Tylko fajnie jakby pojawiły się jakieś argumenty merytoryczne.

Ewentualnie, możecie polecić jakieś fajne źródło, które pokazałoby, jak rozwinąć taki SaaS (czy inny rodzaj usługi, bez znaczenia) i wypunktowałoby jakieś standardowe błędy czy dawało fajne rady?

#programowanie #programista15k #pytanie #pytaniedoeksperta #saas #dzialalnoscgospodarcza #startup

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim żaden kurs cię tego nie nauczy nawet jak pomoże ci rozwiązać x potencjalnych problemów to i tak trafisz na jakiś swój oryginalny bloker. Najlepsze podejście to zrób coś na o-------l, tak po prostu i pusc jakas reklamę żeby zobaczyć reakcje ludzi czy ktoś w to klika czy chce się dowiedzieć więcej. Najgorszy jest perfekcjonizm i dopieszczanie czegoś co być może każdy będzie miał w dupie. Nie mówię tu nawet o
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): .

myślę że żadne jedno szkolenie cię tego nie nauczy, to raczej kwestia setek prób i porażek

żaden kurs cię tego nie nauczy nawet jak pomoże ci rozwiązać x potencjalnych problemów to i tak trafisz na jakiś swój oryginalny bloker.

Wszystkiego to tak, macie rację. O tym (czy innym) kursie myślałem raczej jako o przeskoczeniu pewnych podstawowych problemów, które ma każdy, żeby skupić na tych specyficznych dla mnie.
  • Odpowiedz