Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#mirkokoksy #silownia

Chodzę na siłownie regularnie już od 2,5 msc'a, czasem biorę serię treningów personalnych by podszlifować technikę i plan na następne tygodnie. Zaczynałem jako 100% noob.

Chce się trochę wygadać, bo o ile widzę progres i to duży, staram się itd To nie jest on dla mnie satysfakcjonujący i autentycznie łapie jakieś takie doły połączone ze wstydem. Do tego mam wrażenie, że jak masz 190/90 to ludzie oczekują od ciebie "duży chłop, dużo podniesie"

Wstyd mnie łapie bo na klatę jestem w stanie wycisnąć max 40 kg (3x12)
Nie podciągnę się na drążku, bez gumy.
Martwy ciąg zrobię max z 40 kg obciążeniem.
Pompek zrobię max 30 ( zaczynałem od 3 xD )
Łapie mnie wstyd i zażenowanie, gdy już tak mi odcina ręce , że nie dokończę serii.

Potem wracam do domu, oglądam filmy z trenerami i dowiaduję się, że dane ćwiczenie należy robić pod takim kątem, z takim rozstawem, z takim układzie gwiazd, barki tak i tak, ale potem oglądasz innego trenerach i xUj bo on gada co innego. xD

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Robisz to dla kogoś czy dla siebie? Miej to głęboko w dupie i czerp satysfakcję, że Ty coś robisz a są tacy co siedzą tylko przed kąkutetem albo tv z paczką cziperkow i piffkiem. I bebzon rośnie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim to dopiero 2.5 miesiaca przeciez. I tak ciesz sie ze masz progress ja od ponad roku cisne i wlasciwie wizualnie nie ma roznicy, w ciezarach tymbardziej. Tu dopiero mozna sie zdemotywowac jezeli robilbym to pod kogos
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
subtelny-strażnik-44: Eee tam, nikogo dorosłego mentalnie na siłowni nie obchodzi ile podnosisz.

Każdy jest zajęty sobą.

Z resztą skąd mieliby wiedzieć czy nie jesteś po kontuzji albo masz lekki dzień akurat.
  • Odpowiedz
@winterberrysandwich: @mirko_anonim: Masz rację, każde ciało jest inne i reaguje inaczej na różne bodźce treningowe. Ważne, żeby słuchać swojego organizmu i dostosowywać trening do swoich indywidualnych potrzeb i ograniczeń. Może warto poszukać trenera, który będzie potrafił dostosować trening do Twojej biomechaniki i celów treningowych.

Powyższa odpowiedź zawiera 365 tokenów.
Odpowiedź Cię nie satysfakcjonuje lub zabrakło tokenów? Kliknij aby uzyskać dostęp do najnowszego modelu GPT-4,
  • Odpowiedz