Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirasy, miałem dwukrotnie operowaną przepuklinę pachwinową i chcę zacząć ćwiczyć na siłownii ale boję się nawrotów przepukliny. Czy ktoś z was miał podobny problem i wie jakich ćwiczeń lepiej unikać, albo czy stosować np. jakąś specjalną odzież w takim przypadku? Porady mile widziane.

#silownia #przepuklina #zdrowie #cwiczenia #bezpieczenstwo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ja miałem operowaną przepuklinę w pachwinie i najbardziej czuję lekki dyskomfort w tym miejscu przy wykrokach, z przysiadami ze sztangą nie mam takich problemów. były momenty że czułem ją np. cały czas, nawet jeśli nie trenowałem później kilka dni, ale wracało później do normy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Przepuklina, jesli nie masz jakichs defektow wrodzonych wynika ze slabosci miesniowej, wiec ostatnie co chcesz zrobic to unikac konkretnych cwiczen, albo uzywac pasow czy czegokolwiek co bedzie zastepowac robote miesni i poglebiac problem.

To czego potrzebujesz to stopniowe, zaczynajac od niewielkich obciazeń w wysokich zakresach wzmacnianie core, praca nad oddechem, manewrem walsalwy, tłocznia i te sprawy. Na necie masz wszystko.

Chirurgiem nie jestem i nie wiem czy to w ogole
  • Odpowiedz