Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Podobno wszyscy faceci będąc w związku oglądają sie za innymi (na mirko piszą, że wszyscy tacy są - wystarczy spojrzeć na popularne tagi nsfw, -boners), fantazjują o sąsiadce/koleżance/dziewczynie kumpla, chcieliby z nimi uprawiać s--s, a z drugiej strony chcą jedną osobę na wyłączność, s--s wtedy o dziwo jako akt miłości i dawanie siebie - gdzie tu logika? Czy to nie jest hipokryzja? Ja będąc w związku nie oglądam się za innymi mężczyznami. Są dla mnie przezroczyści.

Ja w ogóle nie widzę żadnej prawdziwości w byciu w związku z facetem. Przecież to jest zakłamane i tak znajdzie się ktoś kto podoba wam się bardziej i o kim marzycie.

Jak w takiej sytuacji ma się zachowywać kobieta? Bycie zazdrosnym o wszystko co się rusza źle. Czucie się gorszym źle. Rzucenie faceta? W kółko zmienianie partnerów i szukanie jakiegoś świętego graala, bo się okazuje, że zawsze będzie się w związku gdzie własny facet ocenia inną lepiej niż swoją kobietę? I trwanie przy takim facecie z miłości i męczenie się w takim związku, bo facet nie docenia (w końcu jak tamta jest taka fajna to czemu do niej nie pójdzie.. oh wait! bo ona już jest w związku)? Czy po prostu bycie ciągle samotnym i pozornie szczęśliwym...
#zalesie #zwiazki #psychologia #logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zdarza mi się fantazjować o innych kobietach, tak jak zdarza mi się fantazjować ze wygrywam miliony na loterii albo że zostaję prezydentem. To tylko fantazje bo jestem w stałym związku i nie planuje go zniszczyć.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: "tyle siebie znamy na ile nas sprawdzono" to, że ktoś deklaruje dany stan rzeczy, nie oznacza, że zawszę postąpi tak jak deklaruje ;) Druga sprawa, instynkt zawszę będzie występował, nie da się go wyłączyć, później przychodzi rozumowanie i to już od nas zależy co zrobimy z tą informacją, to między innymi różni nas od zwierząt.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Różnice płciowe. Facet zawsze będzie się oglądał za innymi kobietami, bo tak ma zaprogramowany mózg. To jest mimowolne, on tego nie robi specjalnie i nie możesz go za to winić. Ty nie widzisz innych facetów, bo jesteś zaprojektowana przez naturę do monogamii, która zwiększa Twoje szanse na zapłodnienie i przetrwanie Twoje i potomstwa.
Mężczyzna jest przez naturę zaprojektowany do poligamii - jego biologicznym zadaniem jest rozsiać swoje geny jak
  • Odpowiedz
Zwierzęcy mozg każe się oglądać za ładnymi rzeczami - ludźmi, autami, biżuteria, ubraniami, psami, budynkami. NO ale mamy jeszcze cywilizowany mozg który panuje nad tym. Nie będziesz działać aby przespać się z każdą osoba w której coś się spodoba, nie zaczniesz kraść aut ani nie zaczniesz wybijać szyb u jubilera.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Baby nie rozumieją, że to działa na ich korzyść (pomijając skrajne patologie). Np. sama znajoma mi opowiadała, że odkąd jej facet otworzył szkołę jazdy i uczył młode kursantki, jej wiadome relacje z mężem zdecydowanie się poprawiły.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
wyważony-opowiadacz-98: @WielkiNos: ale powstrzymać przed czym, przed myśleniem? to chyba jeszcze nie zbrodnia. przez głowę przewijają się różne myśli i pragnienia i osobiście nie widze za bardzo sensu ich powstrzymywać bo najwyżej jakiejś nerwicy można się nabawić. ostatecznie wydaje mi się, że liczy się jakie decyzje podejmujemy i co z tym robimy. skoro mężczyzna nie podrywa innych kobiet, nie wchodzi w jakieś niejednoznaczne relacje i jest wierny partnerce to
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
bezwzględny-twórca-55: To nie jest takie proste bo nie wiesz nigdy dokładnie co się dzieje w głowie człowieka, facet może czerpać pobudzenie z fantazjowania opartego o patrzenie na jakąś babę ale w głowie mieć cały czas twoją obecność w specjalnym miejscu, wtedy każde pobudzenie przypisywane jest tobie, wszystko chyba rozchodzi się o granice i priorytety jakie macie obydwoje i jak tego pilnujecie żeby nie łamać swojego szacunku. Człowiek to zwykłe zwierze które
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
utalentowany-marzyciel-97: caly twoj wywod jest z d. Jak ktos jest emocjonalnei zaangazowany w namietnosc to zazwyczaj skupia ta namietnosc na jednej osobie.

+ jak ktos Ci pisal. Obejrzenie sie za kobieta na ulicy to jak obejrzenie sie za samochodem. To nie swiadczy o niczym szczegolnym

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: heracinsky
  • Odpowiedz