Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej Mirki!

Jak uważacie jaka jest akceptowalna średnia cena m^2 w Krakowie? Możemy to podzielić na droższe okolice: Grzegorzki, Krowodrza, Stare Miasto, Zablocie i tańsze okolice: Płaszów, Bronowice, Pradniki, Mistrzejowice. Biorąc ogólny wzrost cen, cenę pracownika, grunty itp. wydaje mi się że powinno to być odpowiednio 10k i 8k. Co sądzicie?

#nieruchomosci #krakow #pieniadze

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: W Krakowie obrzeża skorzystały w sposób absurdalny na ogólnym wzroście cen nieruchomości. Grunty w centrum nie są z gumy, więcej działek siłą rzeczy nie da się wyprodukować. Obrzeża siłą rzeczy powinny być sporo tańsze a u nas różnice są minimalne. Jeśli centrum/grzegórzki warte są te 15k metr w górę to wynalazki typu czyżyny złocienie czy wzgórza gdzie "do Krakowa" to cała wyprawa nie powinny kosztować więcej niż 7k.
  • Odpowiedz
. Obrzeża siłą rzeczy powinny być sporo tańsze a u nas różnice są minimalne.

@DJ_QBC: no, w Warszawie to samo xD bo przecież mieszkanie w jakichś tam Ząbkach, Pruszkowie czy innym Otwocku to taki ogromny prestiż...
  • Odpowiedz
@tomasz-aleksander-barania: Tylko 7k na obrzeżach Krakowa? Jak w Wieliczce potrafią być po 10-11k. Na Czyżynach widziałem ostatnio ofertę, 40 mkw za 680k, czyli 17k za metr. Blok z 2018 roku, mieszkanie wykończone ale bardzo bardzo słabo, według mnie nadaje się do re-aranżacji, trzeba tam włożyć minimum 50k. Dodatkowo miejsce parkingowe płatne +60k. I tak się żyje w tym Krakowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie wiem, co
  • Odpowiedz
@Snowflake_: chłop pyta jaka powinna być zdrowa różnica cen. Uważam za ogromną patologię, że ludzie potrafili płacić za jakieś wypizdowy podobne kwoty co za świetnie skomunikowane mieszkania w centrum. Zdrowo było w 2015, było widać różnicę x2 potem gdzieś sami sobie ludzie zgotowali taki los traktując jakieś fajne domy czy złocienie jako dobre miejsca by zadłużyć się na 30 lat ¯\(ツ)/¯.
  • Odpowiedz