Aktywne Wpisy

lubie-sernik +616
Doleciałem dziś do #bangkok i miałem mega przywitanie.
Na lotnisku czekał na mnie @Arcane89 z którym się dziś poznaliśmy. Zabrał mnie do mega knajpki na śniadanio - obiad (zdjęcie w komentarzu).
Ryba i ryż smakują zupełnie inaczej niż u nas. Przepyszne wszystko było. Super bo najbardziej się bałem, że jedzenie mi nie podpasuje. Niestety nie pozwolił mi zapłacić za obiad a chciałem się odwdzięczyć za odebranie z lotniska. Jutro na pewno
Na lotnisku czekał na mnie @Arcane89 z którym się dziś poznaliśmy. Zabrał mnie do mega knajpki na śniadanio - obiad (zdjęcie w komentarzu).
Ryba i ryż smakują zupełnie inaczej niż u nas. Przepyszne wszystko było. Super bo najbardziej się bałem, że jedzenie mi nie podpasuje. Niestety nie pozwolił mi zapłacić za obiad a chciałem się odwdzięczyć za odebranie z lotniska. Jutro na pewno
źródło: 1000056382
Pobierz
kwmd +92

Będzie troche przemyśleń o naszym życiu. Mireczki czy mieliście kiedyś wrażenie, że wokół nas dzieją się dziwne zbiegi okoliczności, które są zbyt celne, by były przypadkowe? Tak jakkby w mózgu mieliśmy wczepiony jakichś chip.
Np myśle o czekoladzie, a za kilka dni w telewizorze i internecie zaczynają sie pojawiać reklamy czekolad, lub przechodzę trudny okres w swoim życiu, mam depresje i nagle trafiam na osoby w sieci z nickami, które idealnie pasują do mojego stanu. Ilekroć wgłębiam się w to, to czuje się przerażony tym wszystkim i popadam w paranoje, bo trudno mi uwierzyć w to, że to przypadkowe. A Wy co o tym myślicie? Przesadzam czy też macie takie wrażenie, że coś lub ktoś Nas obserwuje, że te wszystkie zbiegi okoliczności w Naszym życiu są zbyt idealne, by były przypadkowe.
#przemyslenia #pytanie #psychologia #mozg #zdrowie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Jeżeli uznasz że twoją szczęśliwą, magiczną liczbą jest np. 17, to tę liczbe zaczniesz widzieć dużo częściej niż inne.
Ale nie dlatego że ona będzie cześciej występować w twoim otoczeniu, tylko dlatego że twój mózg będzie częściej ją zauważał
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
( ͡° ʖ̯ ͡°
A jeżeli chodzi o technologię to na 100% jesteś śledzony i zbierane są informacje podpisane pod np. twoje
@mirko_anonim: to juz
@mirko_anonim:
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do samowystarczalny-mentor-28:
Zrozumiałem Twój punkt widzenia, ale chciałbym jeszcze raz podkreślić, że samo rozmyślanie nad takimi refleksyjnymi tematami o życiu, co mogą być błędem poznawczym czy zbiegiem okoliczności, nie jest równoznaczne z chorobą psychiczną. Rozważania o otaczającym świecie czy próby zrozumienia pewnych mechanizmów
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: mozemy, dlatego zadalem Ci proste pytanie. Czy widzisz trzecia opcje? Masz okazje wyprodukowac swoje
Ok, rozumiem, że chcesz, abym spojrzał na to z szerszej perspektywy. Jeśli chodzi o trzecią opcję, zastanawiam się, czy nie może to być po prostu przypadek, który nas zaskakuje, albo działanie naszego umysłu, który wyłapuje pewne rzeczy, które później interpretujemy jako coś większego. Ciekawi mnie Twoja opinia na ten temat – chętnie poznałbym Twoje przemyślenia. Oczywiście biorę pod uwagę opinie innego mireczka z wyżej, że to
Wiem, że to było nie fair, i doceniam, że wyjaśniłeś sprawę. Czasem w ferworze dyskusji można się pomylić, ale zależy mi na uczciwości i chciałem Ci to sprostować. Jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję, że będziemy
@mirko_anonim: sluchaj, ludzie sa ludzmi. Mysla w sposob wlasciwy ludziom. Ludzki umysl ma pewne wlasciwosci i tendencje do przetrwarzania w bardzo okreslony sposob. Jednostki nieco bystrzejsze od Ciebie wykorzsytuja takie tendencje od poczatkow cywliizacji, dzieki temu zalozono religie, przekopano nil, wybudowano piramidy i