Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak wyglądał wasz staż? Aktualnie jestem na stażu, ale nie w branży IT. Staż odbywam w fabryce chemikaliów. Przez całe 8h nic nie robię, bo nie ma dla mnie zadań, nie ma dla mnie radia żeby komunikować się z resztą zespołu. Gdy sam siadam z własnej inicjatywy do sterowania procesem, przychodzi kierownik i gdy jest jakaś sytuacja w której mógłbym się czegoś nauczyć, on robi to sam. Czuję się totalnie niechciany, nie wiem z czego to wynika.
#studbaza #pracbaza #zalesie #staz

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Wszystko zależy na kogo trafisz, jeśli ten ktoś będzie miał ochotę się tobą zająć to coś pokarze, jeśli nie - no to nie
Sam czasami mam stażystów, jeśli gość łaknie wiedzy to dużo pomogę ale często zdarzają się cwaniaczki na których nie chce mi się nawet patrzeć :]
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Może mają jakiś grubszy problem, ganiają jak kot z pęcherzem i nie ma czasu na wprowadzenie nowego pracownika w robotę. Zależy też jak wygląda sytuacja polityczna w firmie, może doświadczeni ludzie odchodzą a na ich miejsce zatrudniają stażystów, przez co sam kierownik traci zgrany zespół i nie ma ochoty ani siły tworzyć całej struktury na nowo, czasami braki doświadczonej kadry i zagrożenie operatywności firmy to jedyny język który przemawia
  • Odpowiedz