Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej mirki, w wieku prawie 26 lat pierwszy raz rozglądam się na rynku pracy i jestem ciekawy czy z podstawowym wykształceniem (liceum) jest ciężko znaleźć jakąś prace zdalną mając jedyne doświadczenie z własnej działalności gospodarczej.

Zastanawiam się czy z moim można powiedzieć podstawowym wykształceniem (liceum) mógłbym w ogóle dostać jakieś stanowisko z pracą zdalną. 6 lat prowadziłem jednoosobową działalnośc i zajmowałem się sprzedażą internetową chociaż w CV pewnie mógłbym to w wielu kierunkach podpiąć, moja praca opierała się głównie na kontakcie z wieloma osobami i oferowaniem różnych produktów (przez lata pewnie kilka tysięcy osób się przewinęło), a pracowałem głównie w Excelu. Zgaduje, że jakiś handlowiec by mi pasował ale nie wyobrażam sobie wciskania kitów osobom twarz w twarz, w dodatku po tylu latach jestem juz dosyć mocno przyzwyczajony do pracy z domu. Nie szukam pracy za milionów, prawde mówiąc to rozglądam się za czymkolwiek.

Posiadam również prawo jazdy oraz jakiś czas temu robiłem certyfikat z angielskiego C1. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to prawie nic w porównaniu z wyższym wykształceniem.

Moje wypociny sprowadzają się do pytania jak pracodawcy patrzą na doświadczenie uzyskane z własnej działności gospodarczej?

#praca #pracbaza #pracazdalna #korposwiat #homeoffice

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim patrzą dobrze, koleżanka dostała normalnie pracę w korpo (tylko to było kilka lat temu) mając wcześniej tylko własną działalność i w sumie jest to nawet pozytywnie rozpatrywane. Też musisz brać pod uwagę, że niekoniecznie znajdziesz pracę full zdalnie, raczej hybrydę i często na okresie próbnym musisz być stacjonarnie jednak
  • Odpowiedz