Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Syruacja jest bardzo pilna. Mam silne mysli samobojcze, bylam dzisiaj u psychiatry ale leki ktore mi dal zaczna dzialac za jakis czas i nie wiem dlaczego ale udawalam ze dam sobie rade na tej wizycie ale tak nie jest. Dostalam benzo ale benzo pomaga tylko na chwile i za slabo. Musialabym je brac co godzinę zeby przetrwac to co sie dzieje. Poprosilam o pomoc rozne osoby i nikt nie moze mi pomoc, nawet przyjechac do mnie i posiedziec ze mna. Czuje ze musze byc pod stala obserwacja inaczej cos sobie zrobie. Staralam sie to bardzo dlugo powstrzymywac ale lęk jest zbyt silny i moze mnie przerosnąć, czuję cos takiego pierwszy raz w zyciu.
Czy ktos ma jakies informacje na temat szpitali psychiatrycznych w Krakowie?Czy to prawda ze zniszczą mnie tam jeszcze bardziej? Mam chore jelita od 3 tygodni, jem coraz mniej i czuje ze sie osuwam. Jak sie zglosic do szpitala psychiatrycznego? Trzeba miec skierowanie? Co mam powiedziec? Czy oni mnie tam skrzywdzą? Czy ktos tam bedzie na mnie krzyczal? Jestem wyczerpana, i jest mi strasznie wstyd ze znalazlam sie w takiej sytuacji. Zawsze bylam silna i umialam sobie pomoc w trudnych sytuacjach ale teraz pierwszy raz w zyciu czuje sie kompletnie bezwolna, nie potrafie sobie juz sama pomoc, umieram ze wstydu. Jestem wyczerpana i znalazlam sie w sytuacji bez zadnego wyjscia. Chce podjac ostatnia probe, dla swojej rodziny ale moge nie wytrzymac. Bardzo boje sie szpitali psychiatrycznych, czytam o nich okropne opinie, nie chce jeszcze bardziej sie pograzyc pobytem tam. Wstydze sie ze jestem taka słaba ale sytuacja mnie przerosla. Jesli tam tez odmowia mi pomocy, nie wiem co zrobię. Naprawde sie staralam zrobic wszystko co konieczne zeby uzyskac pomoc ale wszyscy są obojętni.
#zdrowie #pomoc #zdrowiepsychiczne #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jeśli wiesz, że jesteś blisko podjęcia próby, masz konkretny plan, a śmierć jest dla ciebie na chwilę obecną jedynym rozwiązaniem - to zgłoś się jak najszybciej na izbę przyjęć do szpitala. Jeśli nie masz siły by tam pojechać, to dzwoń na 112. Trzymam za ciebie kciuki. Wierzę, że uda ci się z tego wyjść. Co do leków, to dobiera się je metodą prób i błędów. Niektóre leki dają pożądany
  • Odpowiedz
  • 2
@mirko_anonim znam osobę która była w Kobierzynie i sobie chwaliła pobyt tam. Nie ma się co przejmować jak takie stany masz w głowie. Tylko z tego co wiem to jego karetka bezpośrednio zabrala tam ale nie wiem jak wygląda sytuacja z przyjęciami. Nie ma się czego wstydzić
  • Odpowiedz