Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy są tu osoby które się prawdziwie nawróciły/ doznały łaski od Boga? Jak to w waszym przypadku wyglądało?
#religia #wiara #chrzescijanstwo #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim na pewno są osoby które się nawróciły. Wiara jest części ludzi bardzo przydatna. Ale nikt. Od doznał laski od Boga. Mógł conajwyzej mieć szczęśliwy traf lub zbieg okoliczności. Boga nie ma lub jeśli jest to ma nas gdzieś i nie pomaga nikomu.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
bystry-marszand-9: Tak. Swego czasu popełniłam bardzo duży błąd zdradzając swojego wczesnego chłopaka. Nie doszło do niczego więcej niż druga baza, do czego od razu się przyznałam. Nie mam słów żeby opisać jak duże spustoszenie wewnętrzne we mnie wtedy powstało i jak dużo pogardę do siebie czułam. Cały mój świat wewnętrzny zawalił, jakbym już sama nie wiedziała kim jestem . Wtedy, czystym trafem otrzymałam książkę o demonach i to był ten moment,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
uporządkowany-sojusznik-37: @n_____S Skąd u Ciebie takie przeświadczenie? Z tego co mi wiadomo wyznajemy wiarę w "świętych obcowanie". Takich przykładów kiedy zmarli ponownie wkroczyli w życie samej tylko mojej rodziny i bliskich znajomych mogę podać kilkanaście. Zdarzało się że się pokazywali, łapali za ręce, przychodzili w snach dając wskazówki, przestawiali wszystkie zegary w domu na godzinę swojej śmierci itp. A przecież mamy jeszcze szereg tekstów zatwierdzonych przez Kościół dotyczących właśnie kontaktów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a to już katolicyzm w to wierzy, Biblia nie.

5 Mojżeszowa (Powtórzonego Prawa) 18:10-12
„Niech nie znajdzie się u ciebie nikt, kto by przeprowadzał swego syna lub swoją córkę przez ogień, uprawiał wróżbiarstwo, przepowiednie, gusła i czary; nikt, kto by uprawiał zaklęcia, radził się duchów, wypytywał zmarłych. Każdy bowiem, kto to czyni, obrzydliwością jest dla Pana.”
  • Odpowiedz
Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we Mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie. A każdy, kto żyje i wierzy we Mnie, nigdy nie umrze. Czy wierzysz w to?

Jana 11:25-26
  • Odpowiedz
Dodam, że Pismo Święte nie naucza, że osoby zmarłe mogą wstawiać się za żyjącymi. Zamiast tego, Biblia jasno wskazuje, że Jezus Chrystus jest jedynym pośrednikiem i wstawiennikiem między Bogiem a ludźmi (1 Tymoteusza 2:5), a modlitwa powinna być kierowana bezpośrednio do Boga Ojca, w imieniu Jezusa. Jeżeli kogoś uznajesz za świętego (lub nie uznajesz) i ta osoba żyje, to jasne, możesz poprosić ją o wstawiennictwo, ale w zasadzie po co? Sami módlmy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
uporządkowany-sojusznik-37: @n_____S Pozostanę przy tym czego naucza Kościół. Jest Święty, został ustanowiony przez Chrystusa, a Jego oficjalna nauka głosi, że nie ma zbawienia poza Kościołem. I w tym Kościele zaleca się modlitwę za zmarłych (uczynek miłosierny co do duszy) i wyznaje wiarę w świętych obcowanie. Ustępy które cytujesz odnoszą się głównie do wróżbiarstwa, czarnej magii i wywoływania duchów, i to są grzechy śmiertelne. Ja piszę o czymś całkiem innym, o
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Rozumiem, że mocno trzymasz się nauki Kościoła Rzymskokatolickiego, ale moje zaufanie opieram wyłącznie na Bożym Słowie, które mówi jasno: zbawienie jest w Jezusie Chrystusie, a nie w żadnym ludzkim systemie religijnym.
- Dz. Ap. 4:12 - "I nie ma w nikim innym zbawienia, gdyż nie dano ludziom pod niebem żadnego innego imienia, przez które moglibyśmy być zbawieni."
- Jana 14:6 - Jezus powiedział: "Ja jestem drogą, prawdą i życiem. Nikt nie
  • Odpowiedz
uporządkowany-sojusznik-37: @n_____S Pozostanę przy tym czego naucza Kościół. Jest Święty, został ustanowiony przez Chrystusa, a Jego oficjalna nauka głosi, że nie ma zbawienia poza Kościołem.

@mirko_anonim: ogólnie dziwna sprawa patrząc historycznie.

Jezus nie ustanowił Kościoła Katolickiego. Biblia mówi, że skałą/opoką (gr. petra - wielka skała) jest Bóg (Pwt 32:4; 1 Kor 10:4, psalmy np. Ps 62, Ps 78, Ps 89 itd.), a Piotr to tylko jeden z kamieni (gr.
  • Odpowiedz