Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#depresja #myslisamobojcze #pomoc #pomocy
Od dłuższego czasu (9 lat) mam myśli samobójcze, zmagam się z ciężką depresją. Jest to spowodowane tym, że doświadczyłem nękania w czasach szkolnych. Nigdy nie udało mi się uzyskać akceptacji ze strony grupy (także na studiach). Nigdy nie miałem partnerki. Antydepresanty nie pomagają. Błagam o jakąkolwiek pomoc.
PS. Komentarze pisane dla żartów proszę sobie darować.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim ludzie bywają okrutni, przykro mi, że Cię to spotyka. Ale zawsze jest szansa na to, że znajdziesz jakąś grupę ludzi, którzy nadają na tych samych falach, co Ty i będzie dobrze. To się może wiązac ze zmianami typu zmiana miejsca zamieszkania i rozpoczecia aktywnosci, ktorych nigdy nie robiles - np zeby poznac nowych ludzi w nowych okolicznosciach/miejscach. Liczę, ze Ci sie uda :)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim a moze to autyzm, asperger czy cos (ekstremalna wrazliwosc). Nie znam sie, ale to sie czesto pojawia u osob, ktore nigdy nie daly rady stac sie czescia jakiejs grupy (co w mlodosci dzieje sie samoczynnie). To moze jakbys wiedzial co jest niehalo, to znalazl bys odpowiednia pomoc (bo leczenie depresji nic nie dało najwyrazniej).
  • Odpowiedz
@mirko_anonim depresanty w izolacji pomagają przede wszystkim jeśli depresja spowodowana jest nierównowagą chemiczną w mózgu.
Ty masz konkretne powody dla których masz depresję, więc żeby leczenie było skuteczne musisz je przepracować.
Ale to zakładam, że wiesz bo jesteś pod opieką psychiatry i psychoterapeuty, a nie tylko łykasz cukierki.
  • Odpowiedz