Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym wziąć sobie jakieś pierwsze w życiu fajne autko w leasing (jdg), ale totalnie się nie znam. Może mirki doradzicie?
Koło 30, dziewczyna, brak planów na dziecko. Budżet tak do 350-400k max, przy czym absolutnie nie musi być wykorzystany, to raczej górna granica.
Autko będzie jeżdżone raczej mało (praca zdalna), po mieście - siłka, zakupy, raz na miesiąc/dwa trasy 200 km.
Zależy mi na sportowym wyglądzie, komforcie jazdy, fajnym kolorku, dobrym wyposażeniu, Raczej benzyna, coupe lub sedan.
Na razie patrzyłem na m240i i m340i, oba mi się podobają, chętnie usłyszę opinie albo inne propozycje modeli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowe pytanie co myślicie celować w zamówienie z salonu czy szukać jakiegoś 2-4 latka?
#bmw #audi #mercedes #samochody #auto

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

Nowe czy używane?

• Nowe 54.1% (40)
  • Używane 45.9% (34)

Oddanych głosów: 74

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stara_biauka_: Ciężko fajnie 911 za 400k dostać - musiałby celować w 997 które ma już tak naprawdę 20 lat i to auto dla pasjonata marki. Już lepiej jakiegoś Caymana wybrać świeżego.

Gdzie chłop w takim małym sportowym autku dla baby. Miało być wygodne i komfortowe

@BornToDie69: Przecież 911 jest wielkie i wygodne też, o ile nie chodzi o sportowe wersje
  • Odpowiedz
@Bejro: mam dwie sztuki 911 i 991 mozna spokojnie z malym przebiegiem kupic do 400 tys, wazne zeby silnik byl 3.8
To nie traci na wartosci. Teraz je sprzedaje wiec po kilku latach jazdy są warte tyle samo. Caymany lecą na cenie w dół tak samo jak inne porsche typu macan panamera cayenne
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nowe troche bez sensu bo stracisz dużo wartości a względem 1-2 letniego egzemplarza na gwarancji nie będzie różnicy. Możesz spojrzeć na M2 albo 440i, oba w budżecie i fajnie się prezentują. Z innych fajnych opcji jest jeszcze krótki LR defender 2-drzwiowy albo jakiś statek jak S-coupe lub seria 8 coupe - używka oczywiście.
  • Odpowiedz
@stara_biauka_: No może kupić za to np. Carrerę S 991 przedlifta, czyli 10-letnie auto. A to też wyjątkowo wartości trzymać nie będzie. Już lepiej 997 Turbo ale to auto ma 20 lat.
  • Odpowiedz
@Bejro: Nie do końca. Na nowe są duże rabaty i często kwota jest porównywalna do 1-2 rocznego więc warto dopłacić
@stara_biauka_: 992.1 trzyma(ło) cene bo były problem z częściami, produkcją, wojna, kryzys itp więc ludzie zamiast czekać 2 lata kupowali używane więc cena wysoka... Już teraz na stocku można kupić 992.1 więc utrata wartości na 911 wróci do tego jak było sprzed covida
Porsche się już zrobiło autem
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wzorowy-feniks-65: pamiętaj, że nowe auta mocno inwigilują użytkowników, zapisują rozmowy, dane o wadze, jakości jazdy itd, itp. Są strony które opisują jakie marki ile i jakich danych danych zbierają np ta: https://foundation.mozilla.org/pl/privacynotincluded/categories/cars/. Najlepiej podobno kupić auto sprzed 2019 które jeszcze nie mają zainplementowanego szpiegowania, ale to trzeba sprawdzić.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w tym budzecie nic lepszego niz m340i nie kupisz jezeli chcesz w miare praktyczne i wygodne auto + sportowy charakter. A i powyzej ciezko. Bralbym wlasnie to jak chcesz cos nowego
  • Odpowiedz