Aktywne Wpisy
Ildealfons +1
Jak taka laska może być z takim dziadem? To nie jest fejk, bo znam tą osobę. Też, bez obrazy dla tego gościa, ale to nie jest jego liga. Ja wiem, że często kobiety w PL wyglądają lepiej, od swoich chłopaków. No ale kurde u mnie w firmie 40 letnia managerka (zresztą całkiem fajny m--f) ma lepszego chłopa.
Na korzyść laski przemawia jedynie to, że ona nie ma go nigdzie w zdjęciach, jest
Na korzyść laski przemawia jedynie to, że ona nie ma go nigdzie w zdjęciach, jest
źródło: IMG_6270
Pobierz
PixelNomad +39
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Niedługo będę potrzebował kupić pierwszy samochód. Prawko mam już prawie 15 lat, ale do tej pory nie potrzebowałem, może z raz w tygodniu albo rzadziej brałem od rodziny.
Niedawno też zacząłem spoko zarabiać, nie że kokosy, ale po racie kredytu (2% xD), kosztach stałych, jedzeniu itp. zostaje mi jeszcze ok. 10k na czysto miesięcznie, jestem teraz w trakcie wykańczania mieszkania, więc oprócz jakiejś drobnej poduszki nie mam luźnej dużej gotówki.
Będę miał trochę większych wydatków oprócz samochodu przez najbliższy rok-dwa, więc rozważam widzę takie opcje
a) wzięcie jakiegoś taniego starszego samochodu za gotówkę, np. 20-30k i jak się odbudują oszczędności za np. 3-4 lata to wtedy zmiana na coś lepszego
b) wzięcie max. kilkuletniego samochodu w leasing (koszty na liniówce), powiedzmy z ratą typu do 2-3k - fajnie jakby miał jakieś udogodnienia typu automat, możliwość odpalenia automatycznie ogrzewania o danej godzinie (parkowanie pod chmurką), kamery, czujniki itp. - no po prostu, żeby było wygodnie
c) a może to co powyżej tylko w najem długoterminowy?
Samochód do jazdy po mieście i w okolicach, na kilkugodzinnej trasie po Polsce kilka razy w ciągu roku.
Jak byście zrobili przy takich statach? A może te wybory wyżej to rozważania teoretyka kompletnie z czapy i macie inne rozwiązanie :P?
#samochody #pracbaza #motoryzacja #finanse #finanseosobiste #pieniadze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
-Megane 3 / 4 (pewnie ciężko będzie znaleźć coś w tym budżecie z 4 generacji)
- Civic 8 z końcówki produkcji, 9 (tutaj może być mina, mechanicznie nie da