Aktywne Wpisy
"Budujemy dom, prawie wszystko robimy SAMI"
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu

Powiedzcie mi, skąd u Polaków taka maniera, że czym starszy i gorszy samochód ma to tym bardziej nie szanuje samochodów innych? Mówię tu głównie o obijaniu drzwiami na parkingach pod sklepem czy pod blokiem. Mam nowe auto i dbam o nie, regularnie myje i zabezpieczam woskiem co kilka msc. staram się parkować tak żeby zarówno ja jak i osoba stojąca obok miała wystarczającą ilość miejsca na wejście/wyjście z samochodu, dodatkowo pod sklepami

Hej.
Zaczynająć studia FiR myślałem ze naturalną scieżką kariery dla mnie będzie start w audycie na 2-3 lata i potem próba złapania czegoś w analityce finansowej/controllingu finansowym ale widze dużo komentarzy, że ogolnie BIG4 to już nie to i że nie warto.
Jakie są lepsze alternatywy na start teraz dla przyszłych finansistów? Staram sie dużo czytać i w ciągu pół roku już powinienen mieszkać w wiekszym mieście a mam spory mętlik i nie do końca wiem co mam robić, o polskim rynku pracy też za dużo informacji nie ma.
Dzięki z góry za wszystkie uwagi i wpisy.
#big4 #korposwiat #korpo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Jailer
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi