Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ciekawi mnie, czy moja przygoda jest standardowa, czy tylko moje miasto powiatowe tak dobrze "pomaga" mlodym mieszkancom w wejsciu w doroslosc?

W lutym 2010 roku jeszcze jako singiel zlozylem wniosek do gminy o przydzial mieszkania komunalnego do remontu.
Rowno 15 lat pozniej, w lutym 2025 roku, dostalem odpowiedz z prosba o udokumentowanie dochodow czlonkow gospodarstwa domowego pod grozba negatywnego rozpatrzenia i anulowania wniosku, jezeli nie zrobie tego w ciagu 30 dni!

W te 15 lat zdazylem juz kupic mieszkanie i zalozyc rodzine w INNYM miescie, ale jezeli podobnie trudno maja aktualni dwudziestokilkulatkowie, to szczerze wspolczuje (nadmienie, ze mowa o dawnym wojewodzkim, z ktorego w ciagu 30 ostatnich lat ubylo prawie 50 tys. mieszkancow!)

#nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak widać dało się kupić mieszkanie, a nie być darmozjadem na naszym utrzymaniu. Powiedz co się zmieniło w twojej sytuacji, że zamiast mieszkać na koszt podatnika, wziąłeś sprawy w swoje ręce? Poszedłeś do pracy?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem, przez całe moje dorosłe życie było dla mnie oczywistym że państwo nie dostarcza mieszkań, urzędy to smród i że mieszkanie komunalne to jakieś homeopatyczne ilości na rynku.

Myślę że nie ma miasta w Polsce które by aktywnie prowadziło politykę mieszkaniową
  • Odpowiedz
W te 15 lat zdazylem juz kupic mieszkanie i zalozyc rodzine w INNYM miescie

@mirko_anonim: czyli to mieszkanie komunalne wcale Ci potrzebne nie było. A już zwłaszcza jak byłeś młodym zdrowym singlem.

Te mieszkania powinny być dla rencistów i innych ludzi chorych/niezdolnych do pracy, którzy inaczej nie byliby w stanie sobie zapewnić miejsca zamieszkania.

Przychodzi młody byk i chce mieszkanie, śmiechu warte.
  • Odpowiedz