Aktywne Wpisy

rutekboss +185

AaAnAh +122
Jechałem kiedyś samochodem z takim gościem, który myślał, że czym później zatankuje auto na stacji, tym dalej później dojedzie (miał przy sobie 20zł) Minęliśmy kilka stacji, a on przy każdej mówił, że na kolejnej zatankuje. Aż w końcu zabrakło paliwa i pchaliśmy jego gruza na najbliższą stację xd W ogóle nie rozumiał, jak mu tłumaczyliśmy, że to obojętne, czy zatankuje teraz, czy za 10km, bo w baku będzie tyle samo paliwa. Kranik

Jesteś 6 lat w zawodzie, z czego prawie 4 lata w obecnej pracy. Jest to januszex. Wiek każe się powoli ustatkować. Z jednej strony pracujesz w januszexie, zakład widać że ma swoje lata po szatniach, kiblach itp. Kierownik jest notorycznym kłamcom, co Cię irytuje i robi toksyczną atmosferę gdzie musisz polegać tylko na sobie. Z drugiej strony jednak nigdy nikt na Ciebie nie naskoczył, zawsze jest do Ciebie szacunek, zarabiasz lepiej od średniej w zawodzie, czujesz się i jesteś ważnym elementem układanki.
Dylemat jest taki czy kombinować i wyrwać się z tego gunwa, które trochę wypala Cię zawodowo czy jednak (jak patrzę na innych, starszych kolegów z branży) jest to naturalna kolej rzeczy, że jak jest dobrze to trzeba zostać tutaj na kolejne 10lat? Czy to na tym polega ta słynna dorosłość? Kiedyś nie rozumiałem takiego zasiedzenia się na grube lata ale z kolei sam zaczynam na to patrzeć jak na najlepsze obecnie rozwiązanie.
#praca #pracbaza #wyplata #kariera #pieniadze #doroslosc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero