Aktywne Wpisy

kompan28 +19
Mam p--------ą znieczulicę, idę przez ulicę

GinZVirgin +1
Ktos mi powie dlaczego my jako ludzkosc niby symulacja nie potrafilismy stworzyc sztucznego swiata i tam testowac ai i roboty? Mowiac im to samo co nam mowiono ale trzymac je w wielkiej szklanej kopule tylko testujemy to na wlasnej skorze? Moze to my jestesmy w tej kopule a ai to wlasnie nasi tworcy? #nocnazmiana #ai

Zamierzam trochę pobawić się w meblowe LEGO i przyoszczędzić przy okazji trochę pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Planuję zrobić własnoręcznie zabudowę meblową do komórki lokatorskiej z płyt zamówionych na wymiar + obklejonych. Z racji, że będę robić to pierwszy raz, to potrzebuję weryfikacji planu przez kogoś bardziej doświadczonego.
Wymiary regału 220cm x 108,5cm x 60cm. Regał chciałbym ustawić na 8 nóżkach (bardziej wytrzymałych niż standardowe), 4 z przodu i 4 z tyłu (5cm od przodu i tyłu). Planuje zamówić poniższe elementy:
- Podstawa i góra (zakładam, że lepiej by boki stały na podstawie, niż by były przymocowane od boku) - 1085mm x 600mm, obklejone od przodu
- Półki x4 - 1049 mm x 600mm, obklejone od przodu
- Wzmocnienia pod półki (z tyłu regału pod półki) x5 - 1049mm x 100mm, obklejone od dołu
- Bok szeroki - 2164mm x 600mm, obklejone od przodu
- Boki wąskie (obok ma stać bliźniaczy regał i chciałbym mieć otwór pomiędzy nimi, by włożyć coś dłuższego ( ͡° ͜ʖ ͡°)) x2 - 2164mm x 150mm, jeden obklejony po obu dłuższych krawędziach, a drugi tylko od jednej
Nie planuję robić pleców z HDF, bo jest to niepotrzebne w tym przypadku. Zamierzam wszystko przykręcić na konfirmaty. W przypadku boku szerokiego myślę, czy by zrobić na 3 konfirmaty do każdej półki (na krawędziach 7 x 50 mm, a w środku 6,4 x 50 mm). W przypadku boków wąskich 4 konfirmaty 6,4 x 50 mm na każdy poziom. I moje pytanie, to czy jest sens używania 7 x 50 mm, oraz jakie wiertła do nich powinienem kupić, i oczywiście czy planowane części dobrze założyłem.
#diy #stolarstwo #majsterkowanie #meblarstwo #stolarz #meblenawymiar
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: wymiary-regal
Pobierz@mirko_anonim: Podeślesz linka?
kolorze szarobeżowym
Szarobeżowe mają plaster miodu na ściankach, są o 25-30% lżejsze niż pozostałe kolory
https://wykop.pl/wpis/80661713/moze-nie-mistrzowski-regal-ale-zrobienie-go-zajelo
@jakis_login: ja za całośc z dowozem 30km zapłaciłem 1700, ale jeszcze poza tym na zdjęciu miałem materiał na komode
Tutaj np. link do płyty z której chcę wycinki: https://kronosfera.pl/k/plyta-meblowa-laminowana-kaszmir-5981-bs-grubosc-mm-18-wymiary-2800-x-2070-mm,361,475
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: