Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie umiem się bić. Chodziłem na boks ale zajęcia grupowe nic mi nie dały, zresztą widać po ludziach że też nic nie umieją. Cepeliada i bicie z rąk. Czy warto iść na personalne treningi by ktoś ogarnięty pokazał mi jak się poprawnie uderza z biodra czy dać sobie spokój? Proszę o odpuszczenie sobie komentarzy typu TYLKO SPARINGI NAUCZĄ CIĘ BÓJKI. Uja tam nauczą. 99 procent ludzi kompletnie nie potrafi zadawać ciosów...
#boks #sztukiwalki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy warto iść na personalne treningi by ktoś ogarnięty pokazał mi jak się poprawnie uderza z biodra

@mirko_anonim: na pewno warto, to chyba oczywiste, że łatwiej i skuteczniej jest się nauczyć będąc bezpośrednio pod okiem trenera, niż być którymś z kolei w grupie, bo nie sposób podejść do każdego z 10-30 osób na treningu indywidualnie. Co nie znaczy, że chodząc do dobrego klubu nie da się nauczyć bić (bo się
  • Odpowiedz
Proszę o odpuszczenie sobie komentarzy typu TYLKO SPARINGI NAUCZĄ CIĘ BÓJKI

@mirko_anonim: ale to prawda, bez sparingow mozesz sobie chodzic i 5 lat i walic codziennie ciosy na nieruchoma tarcze a jak przyjdzie co do czego to nie bedziesz wiedzial co zrobic kiedy oprocz zadawania ciosow rownoczesnie je tez przyjmujesz

@ topic - mozesz sprobowac tez zmienic klub, bedzie taniej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

TYLKO SPARINGI NAUCZĄ CIĘ BÓJKI

Bez sparingów i sprawdzenia się w sytuacji gdzie ktoś Ci może oddać, agresywniej zaatakować, sama technika nic Ci nie da nawet po personalnych. Możesz sobie tam pięknie wyprowadzać te ciosy czy bić nie wiadomo jak w te tarcze u trenera, a dostaniesz załóżmy mańkuta albo kogoś kto wywiera presje i cię trafi kilka razy w łeb to moment zapomnisz co się robi i jak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zmień klub, bo jeśli sparingi to tylko cepeliada, to może nie wina samego klubu,co po prostu niski poziom grupy. Jak naprawdę się chcesz nauczyć to musisz mieć przeciwników lepszych od siebie. Jak poziom jest niski to co najwyżej nauczysz się walczyć z cepiarzami, co imo jest narażone większym ryzykiem kontuzji, plus wyrobisz sobie złe nawyki (chociaż na ulicę cię w jakiś sposób może przygotować :P).
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @PodniebnyMurzyn @klamkaodokna @Enigmameister @eovenn
Zabawne, wy naprawde myslicie ze umiecie sie bic... Prosze was zrobcie eksperyment. Idzcie na jakiekolwiek zajecia ze sztuk walki i popatrzcie z boku na ludzi. Tak, to my. 99 procent z nas nie potrafi poprawnie zadac ciosu NO ALE SPARINGI. Najpierw trzeba nauczyc sie techniki, a potem sparingi. Zeby tak dali wam dziecko 15letnie jezdzace na zawody na sparingpartnera
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przez ostatnie 3 lata odbylem jakies 400 treningow boksu XD przez wiekszosc tego czasu mialem 0 sparingow albo ze 3 rundki w miesiacu i wiem co mowie, bo gdy zaczalem to chocby samo wyczucie dystansu duzo dawalo. Sama technika niewiele w praktyce daje. W pierwszym zdaniu napisales "nie umiem sie bic", a nie "nie umiem wyprowadzac ciosow zgodnie ze sztuka bokserska". Jedno nie oznacza drugiego.

ogolnie jak jest duza
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Skąd ty wiesz czy cios jest poprawny technicznie czy nie jak sam mówisz że nie umiesz się bić ani nie sparowałeś z kimś dużo doświadczonym np. z grupy zaawansowanej albo co jeździ na zawody żeby zobaczyć jakie masz luki, dziecko 15 letnie też sparuje poza robieniem techniki i robi zadaniówki i nikogo tu nie oszukasz że sparować nie trzeba i każdy Ci zaawansowanych/pro to powie, nie tylko w boksie/k1/MT
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no trenuje z 10-12 lat, kilka zawodów, sparingi w wielu klubach (mało tego nie tylko z bokserami ale też z ludźmi z MT/ kicka/MMA na poziomie polskim/europejskim, treningi z różnymi trenerami. To gdzie mam pójść zrobić eksperyment? :D Masz zły klub skoro ludziom bez techniki każe sparować. Tyle. Zmień go, będzie lepiej.
  • Odpowiedz