Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebuję porady zawodowej od dobrych ludzi - będzie szybko.
Mam 25 lat i edukacyjnie jestem w dupie. Nie mam ambicji, żeby iść na studia, ani pracować w wyuczonym zawodzie (nie precyzuje, bo nie chcę żebyście mnie przekonywali do tego zawodu xD).
Wszystko czego chcę, to zrobić jakiś kurs. Przede wszystkim, dla lepszych warunków pracy (5 lat na budowie, 2 lata bardzo kiepskiej pracy w fabryce) i lepszej atmosfery (ograniczony kontakt z drugim człowiekiem to najlepsza możliwa atmosfera).

Iść w #cnc czy #wozkiwidlowe ? Czy może coś innego? Aspekty finansowe pomijamy, chciałbym po prostu popracować wreszcie jak człowiek.

Dziękuję

#kiciochpyta #pracbaza #kursy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: mam kolegów, którzy pracują z CNC i notorycznie gadają o tym, jak bardzo muszą użerać się z ludźmi, to ktoś nie przyjmuje efektu, mimo że zgodny z ustalonymi parametrami, to ktoś notorycznie przestawia dobrze nastawione maszyny itp.
  • Odpowiedz
@Przypadkowy: lol, mam wielką nadzieję, że to żart i elektrykami nie zostaje się po kursie. Chociaż patrząc na tych elektryków z którymi miałem do czynienia to może być prawda...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to zależy gdzie mieszkasz lub czy chcesz się przeprowadzić. Jeżeli nie masz w twojej okolicy jakiegoś zagłębia obróbki skrawaniem i przemysłu to nawet o tym nie myśl, zarobki marne a odpowiedzialność za maszyny i detale ogromna, to jak saper - pomylisz się raz i detal do w-------a
  • Odpowiedz
@mirko_anonim cnc to dość szerokie pojęcie mordo. Możesz trafić do fabryki śrubek za minimalną a możesz trafić do zakładu który robi duże pojedyncze gabaryty. I tu i tu oczywiście możesz trafić na Janusza i na w miarę spoko zaklad, musisz się rozeznać co masz w okolicy. Nastaw się że jak chcesz porządnie zarobić to sobota nie Twoja.
  • Odpowiedz