Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć mirki i mirabelki. Na początku tego roku dostałem wyrok, rok w zawieszeniu na dwa lata. Dotychczas pracowałem jako kontroler finansowy, ale pracodawca dowiedział się o moich problemach i rozwiązaliśmy umowę. Z uwagi na wpis w KRK mam przez dwa i pół roku nasrane w papierach (wyrok + 6 miesięcy do zatarcia). Zastanawiam się, jak w CV potem wytlumaczyć taką przerwę. Myślałem nad chorobą, zagraniczną przygodą. Ewentualnie jakieś podróże albo samozatrudnienie. Wiem, że będą miał ciężko wrócić do branży. Jak mógbym waszym zdaniem najbardziej rozsądnie wytłumaczyć czemu mam taką dziurę? Dla korpo będzie to dużym problemem?

#finanse #big4 #controlling #korposwiat #pracbaza #policja #sadowehistorie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zastanawiam się, jak w CV potem wytlumaczyć taką przerwę

@mirko_anonim: Najlepiej to wytłumaczysz, jak znajdziesz inną robotę i będziesz miał z niej świadectwo pracy. ... "chciałem spróbować czegoś innego"
W ogóle beka, kontroler finansowy, z wyrokiem, pyta piwniczaków o radę?!
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Idź pracować na stanowisku, które nie wymaga (nie może wymagać) czystego rejestru - czyli prawie każde w prawie każdym zawodzie. Nawet niedecyzyjny helpdesk w jakiejś instytucji finansowej, żeby za daleko nie odchodzić od specjalizacji. Wypalenie, potrzebujesz przerwy od branży i tyle.

No i żeby nie zostawić leżącego bez kopnięcia - to trzeba było myśleć przed popełnieniem przestępstwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz