Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie wiem co myśleć. Jestem z kobietą 6 lat, poszliśmy razem na studia, mieliśmy po studiach wyprowadzić się, kupić mieszkanie etc Jest teraz na 3 roku i postanowiła rzucić studia „bo tak”. Pracuje w sklepie Smyk, nic innego nigdy nie robiła. Ostatnio się pokłóciliśmy bo zapytałem się jak ona sobie wyobraża wspólny życie w momencie gdy zarabia najniższą krajową i ma zerowe perspektywy na lepszą wypłatę. Nie zjedzcie mnie bo wiadomo, że nikt od razu nie zarabia 15k no chyba, że #programista15k ale chodzi o sam fakt braku perspektyw. Odmieniło jej się to w momencie jak zaczęła więcej czasu spędzać z „koleżankami” z pracy które jedyne co robią to kupują ubrania lmao. Z jednej strony ją kocham i chcę z nią być ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie życia w którym to ja musiałbym wszystko opłacać i mielibyśmy żyć za moje tak jak moi rodzicie. #logikarozwychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zycie #pieniadze #studbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Z jednej strony nawet po studiach może zarabiać niewiele więcej niż najniższa krajowa i tu bym się nie czepiał. Byleby miała na swoje potrzeby i trochę dołożyła do wspólnego życia. Jak to jest w moim przypadku.
Ale rzucenie studiów bez żadnego powodu, brak zainteresowań, spędzanie wolnego czasu z koleżankami to pierwsze ostrzeżenie, że w przyszłości będzie leżeć i pachnieć, zwłaszcza po urodzeniu dziecka, jak się przytrafi.
Do pracy nie pójdzie,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ani ja, ani moja żona nie ukończyliśmy studiów bo trzeba było pracować. Zdziwił byś się ile zarabiamy teraz i jakie stanowiska zajmujemy. Czasem lepiej zacząć wcześniej robić karierę niż ukończyć byle jaki kierunek i ostatecznie i tak trafić "za kasę". Szanujcie się i wspierajcie bo to jest najważniejsze w związku a nie papier z uczelni
  • Odpowiedz
@alkoJezus: jeszcze rozroznij motywy nie ukończenia studiów. Dziewczyna opa prawdopodobnie chce siedzieć na minimalnej i przeglądać temu i tiktoka, a nie piąć się po drabinie kompetencji jak Wy.
  • Odpowiedz
@kuncfot kąd przeświadczenie że wiesz już o niej tak dużo po tym wpisie? Sam fakt że ruszyła du.. do pracy nie świadczy o niej źle. Niektórzy wolą mieć własne pieniądze niżeli dalej być na utrzymaniu rodziców szczególnie gdy ci dużym majątkiem nie dysponują. W związku naprawdę jest dużo ważniejszych rzeczy niżeli dyplom
  • Odpowiedz
@alkoJezus: no sorry, laska rzuca studia i idzie robić do sklepu, bo jej się ewidentnie nie chce myśleć o przyszłości. Wydaje jej się, że teraz to co dostaje to jest spoko kasa na p-------------e. Jak tylko wjedzie podatek dochodowy to będzie biedę klepać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dla kontekstu powinieneś napisać jeszcze jaki kierunek, bo jak jakiś gówniany to w sumie dobra decyzja z jej strony bo skończenie tych studiów i tak by nic nie zmieniło xD
  • Odpowiedz