Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy z negocjacją wynagrodzenia w pracy
Poprosiłem szefa o rozmowę dot. zmiany wynagrodzenia, o której wspominaliśmy już dawno temu. Oczywiście "jasne jasne, ale nie dzisiaj". No i chodziłem tak za nim 3 tygodnie.
No i rozmawiamy, szefu bardzo miły i uśmiechnięty mówi że docenia, że widzi, rozumie i jak najbardziej spoko, wyśle mailem propozycje po spotkaniu. No i mineło 45 minut dostaje maila. W mailu propozycja nowej stawki z opisem +19%. Ale...kwotowo wyliczona względem mojej pierwotnej stawki ever w firmie, co realnie oznaczałoby +0,7% XD No to mu odpisuję że mam inną stawkę obecnie i że te wyliczenia się nie zgadzają. NIe dostałem odpowiedzi. No to idę do niego następnego dnia - tak tak, widziałem, ale to faktycznie muszę dokładnie sprawdzić, daj mi czas. No i tak minęło już dwa tygodnie, wysłałem przypomnienie i dostałem niby autoresponder że jest na urlopie, mimo że oficjalnie nikt o tym nie wie i regularnie bywa w biurze :)
Oni chyba mają jakieś szkolenia z tego jak kiwać pracowników.

#pracbaza #januszex #pracait

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

otowo wyliczona względem mojej pierwotnej stawki ever w firmie, co realnie oznaczałoby +0,7% XD No to mu odpisuję że mam inną stawkę obecnie i że te wyliczenia się nie zgadzają. NIe dostałem odpowiedzi. No to idę do niego następnego dnia - tak tak, widziałem, ale to faktycznie muszę dokładnie sprawdzić, daj mi czas. No i tak minęło już dwa tygodnie, wysłałem przypomnienie i dostałem niby autoresponder że jest na urlopie, mimo że
  • Odpowiedz

@mirko_anonim: bo to działa. Jeżeli czujesz nawet najmniejszy opór, żeby nie pytać o podwyżkę to szef to obrzydzi w taki sposób, że dasz sobie spokój. Zmieniaj pracę jak tak januszują i tyle
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
nieustępliwy-analityk-68:

@mirko_anonim: oni? Jacy oni? Przecież to Ty nie potrafisz postawić granic, ani wyciągnąć konsekwencji. Jeśli tak samo dbasz o sprawy firmowe i ich egzekwowanie to po co
  • Odpowiedz