Aktywne Wpisy

Castel-Gandolfo +10
#gdansk #bmw #motoryzacja #opony #samochody
przy ostatnim przeglądzie w ASO BMW powiedziano mi, że moje opony (VREDESTEIN) nie posiadają specjalnej homologacji producenta BMW w związku z tym jazdą moim samochodem jest niebezpieczna, mogą nie działać prawidłowo systemy bezpieczeństwa, samochód może poruszać się niestabilnie szczególnie przy wyższych prędkościach co zagraża bezpośrednio mojemu życiu! Zaproponowano mi tam wymianę tych opon na takie z homologacją
przy ostatnim przeglądzie w ASO BMW powiedziano mi, że moje opony (VREDESTEIN) nie posiadają specjalnej homologacji producenta BMW w związku z tym jazdą moim samochodem jest niebezpieczna, mogą nie działać prawidłowo systemy bezpieczeństwa, samochód może poruszać się niestabilnie szczególnie przy wyższych prędkościach co zagraża bezpośrednio mojemu życiu! Zaproponowano mi tam wymianę tych opon na takie z homologacją

Poprosiłem szefa o rozmowę dot. zmiany wynagrodzenia, o której wspominaliśmy już dawno temu. Oczywiście "jasne jasne, ale nie dzisiaj". No i chodziłem tak za nim 3 tygodnie.
No i rozmawiamy, szefu bardzo miły i uśmiechnięty mówi że docenia, że widzi, rozumie i jak najbardziej spoko, wyśle mailem propozycje po spotkaniu. No i mineło 45 minut dostaje maila. W mailu propozycja nowej stawki z opisem +19%. Ale...kwotowo wyliczona względem mojej pierwotnej stawki ever w firmie, co realnie oznaczałoby +0,7% XD No to mu odpisuję że mam inną stawkę obecnie i że te wyliczenia się nie zgadzają. NIe dostałem odpowiedzi. No to idę do niego następnego dnia - tak tak, widziałem, ale to faktycznie muszę dokładnie sprawdzić, daj mi czas. No i tak minęło już dwa tygodnie, wysłałem przypomnienie i dostałem niby autoresponder że jest na urlopie, mimo że oficjalnie nikt o tym nie wie i regularnie bywa w biurze :)
Oni chyba mają jakieś szkolenia z tego jak kiwać pracowników.
#pracbaza #januszex #pracait
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: bo to działa. Jeżeli czujesz nawet najmniejszy opór, żeby nie pytać o podwyżkę to szef to obrzydzi w taki sposób, że dasz sobie spokój. Zmieniaj pracę jak tak januszują i tyle
@mirko_anonim: oni? Jacy oni? Przecież to Ty nie potrafisz postawić granic, ani wyciągnąć konsekwencji. Jeśli tak samo dbasz o sprawy firmowe i ich egzekwowanie to po co