Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zabezpieczyć swoje finanse po zdradzie?
Czołem Mirko.
Nie ma sensu pisać długich wywodów więc przejdę do rzeczy - bolec na boku potwierdzony. Dla mnie to koniec związku bo zdrady nie wybaczę. Pominę jak bardzo mnie to rozwaliło bo ten wpis nie o tym.
Szczęście w nieszczęściu - ona nie wie że ja wiem, więc chce to wszystko rozegrać na chłodno. Prawnik już działa.
A ja z pytaniem - jak zabezpieczyć swoje pieniądze? Wiemy jak działają polskie sądy - chce się zabezpieczyć na wypadek jakiejś niespodzianki w sądzie. Proszę sobie darować komentarz czy jest to moralne czy nie - zasłużyła na najgorsze i tak chce jej "dopiec".

tl;dr zarabiam dużo więcej niż (wkrótce) była żona. Mamy spore oszczędności - głównie ulokowane w obligacjach (polskich) i giełdzie (zagraniczny broker w USA)

Czy istnieją jakieś sposoby na wytransferowanie kasy, aby "oficjalnie" na papierze był "brak kasy"?
Oczywiście dom, samochód - tego nie zmienię.

Pomysły? Na 1 myśl przychodzą #kryptowaluty i jakieś #stablecoiny ale obecnie chyba wszędzie i tak weryfikacja dowodem (?)

#gielda #inwestycje #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #rozwod #zdrada #kiciochpyta #oszczednosci #inwestowanie #finanse

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zawsze możesz wypłacić i schować np w złocie albo w poduszce

wszystko co zarobiłeś podczas małeństwa jest wspólne

moze kupiłeś część papierów jeszcze będąc kawalerem? Nie sprzedawaj ich aż do sądowego podziału majątku.

Masz prawnika, czemu pytasz na forum z śmiesznymi obrazkami ?
  • Odpowiedz
  • 2
@mirko_anonim złoto, srebro, krypto.

Darowizny, złożenie firmy by stracić, "stworzenie żywych portfeli" czyli znajomi czy rodzina.

Dużo jest opcji.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zamknij wszystko, a hajs powiedz ze r--------ś pijany na bukmacherce, albo w kasynie z żalu jak sie dowiedziałeś ( ale rozjebywałeś przeciez wspólne pieniadze nie?) . Fizycznie kasa w złoto anonimowo, lub w krypto ( tu wieksze ryzyko). Ewentualnie nie wiem jak jest z tym żeby siano na revoluta przerzucić, albo innych brokerów amerykańskich poza polska jurysdykcja. nic na darowizny etc, po tym jest slad w papierach.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 11
zdolny-opiekun-78: Jak Masz na kontach, a macie wspólność majątkową, to nic Ci nie da. Jak będzie wnikać (a pewnie będzie, bo z opisu widać, że hajsowy gość z Ciebie), to Cię z połowy wycycka do białej kości. A jeszcze jak macie dzieci, to do szpiku. I nie ma tu znaczenia, czy rozwód z jej winy.
Ale walcz żeby było z orzekaniem o jej winie, żeby jak przypadkiem "podupadnie na zdrowiu"
  • Odpowiedz
Czy istnieją jakieś sposoby na wytransferowanie kasy, aby "oficjalnie" na papierze był "brak kasy"?

@mirko_anonim: Nie, ukrywanie dochodów może być karane. Wspólnego majątku nie zabezpieczysz. Skoro zarabiałeś i zarabiasz o wiele więcej niż małżonka to czemu nie masz intercyzy? Nic przed ślubem tylko na siebie też nie kupowałeś, że teraz srasz po gaciach?

Natomiast polecam zbierać dowody i rozwód z jej winy, aby nie mogła zawnioskować o alimenty
  • Odpowiedz
@mirko_anonim czysto teoretycznie, jeśli jesteś na b2b i masz znajomego z firma, to czysto teoretycznie można by podpisać fikcyjną umowę, za którą płacisz. Wtedy czysto teoretycznie tracisz 23% zamiast 50
  • Odpowiedz
No chyba, że macie intercyzę, albo udokumentowany majątek przed datą zawarcia małżeństwa

@mirko_anonim: nic ci nie da dom kupiony przed ślubem,
Bo pojawią się dzieci i sąd nakaże byłej żonie zostać w tym domu z dziećmi.

A
  • Odpowiedz