Aktywne Wpisy

Moseva +42
Jaką ściemę wciskasz sobie od lat?
Ja zacznę: od jutra dieta ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja zacznę: od jutra dieta ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czołem Mirko.
Nie ma sensu pisać długich wywodów więc przejdę do rzeczy - bolec na boku potwierdzony. Dla mnie to koniec związku bo zdrady nie wybaczę. Pominę jak bardzo mnie to rozwaliło bo ten wpis nie o tym.
Szczęście w nieszczęściu - ona nie wie że ja wiem, więc chce to wszystko rozegrać na chłodno. Prawnik już działa.
A ja z pytaniem - jak zabezpieczyć swoje pieniądze? Wiemy jak działają polskie sądy - chce się zabezpieczyć na wypadek jakiejś niespodzianki w sądzie. Proszę sobie darować komentarz czy jest to moralne czy nie - zasłużyła na najgorsze i tak chce jej "dopiec".
tl;dr zarabiam dużo więcej niż (wkrótce) była żona. Mamy spore oszczędności - głównie ulokowane w obligacjach (polskich) i giełdzie (zagraniczny broker w USA)
Czy istnieją jakieś sposoby na wytransferowanie kasy, aby "oficjalnie" na papierze był "brak kasy"?
Oczywiście dom, samochód - tego nie zmienię.
Pomysły? Na 1 myśl przychodzą #kryptowaluty i jakieś #stablecoiny ale obecnie chyba wszędzie i tak weryfikacja dowodem (?)
#gielda #inwestycje #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #rozwod #zdrada #kiciochpyta #oszczednosci #inwestowanie #finanse
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
wszystko co zarobiłeś podczas małeństwa jest wspólne
moze kupiłeś część papierów jeszcze będąc kawalerem? Nie sprzedawaj ich aż do sądowego podziału majątku.
Masz prawnika, czemu pytasz na forum z śmiesznymi obrazkami ?
Komentarz usunięty przez autora
Musisz wyjąć pieniądze po za system i trzymać gdzieś w ukryciu
Darowizny, złożenie firmy by stracić, "stworzenie żywych portfeli" czyli znajomi czy rodzina.
Dużo jest opcji.
Ale walcz żeby było z orzekaniem o jej winie, żeby jak przypadkiem "podupadnie na zdrowiu"
@mirko_anonim: to musiało się tak skończyć.
@mirko_anonim: Nie, ukrywanie dochodów może być karane. Wspólnego majątku nie zabezpieczysz. Skoro zarabiałeś i zarabiasz o wiele więcej niż małżonka to czemu nie masz intercyzy? Nic przed ślubem tylko na siebie też nie kupowałeś, że teraz srasz po gaciach?
Natomiast polecam zbierać dowody i rozwód z jej winy, aby nie mogła zawnioskować o alimenty
@mirko_anonim: uwielbiam to określenie
Przepisz na ojca, jeśli mu ufasz. 1 grupa nieopodatkowana, w spadku dostaniesz z powrotem. Byle przed rozwodem.
Czy przepisanie majątku na ojca
@zalozyc_bukmacherke_w_afryce: Jak może sam coś przepisać z majątku wspólnego?
Jeśli mają wspólnotę to wszystko co zarobił i kupił w trakcie małżeństwa to należy do majątku wspólnego i wymaga zgody obydwu małżonków.
@sontur: odróżniasz VAT od dochodowego?
A jej powiesz że p---------s w kasynie?
@mirko_anonim: nic ci nie da dom kupiony przed ślubem,
Bo pojawią się dzieci i sąd nakaże byłej żonie zostać w tym domu z dziećmi.
A