Wpis z mikrobloga

✨️ Jak złożyć skargę na lekarza w NFZ?
Jak w praktyce wygląda złożenie skargi na lekarza z NFZ? Czy te skargi są rozpatrywane czy rozchodzą się po kościach?

Chcę zgłosić lekarza który, nie wchodząc w szczegóły, nieodpowiednio się zachował i zupełnie nie poszanował godności.
Zdaję sobie sprawę, że wielu jest takich lekarzy i ktoś może zapytać: czego się spodziewasz po NFZ?

Otóż tym przypadku lekarz zachował się karygodnie i wolę nie zostawić tego bez echa. Gdzie najlepiej skierować skargę?

mem dla uwagi

#nfz #lekarz #medycyna #humorobrazkowy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak złożyć skargę na lekarza w NFZ? Ⓘ
Jak w praktyce wygląda złożen...

źródło: cyLDTUd20AF7stm0

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: NFZ się nie odniesie wcale i nie jest organem do rozstrzygania czy ktoś był miły czy nie. Czy badanie czy zabieg zrobiony i prawidłowo rozliczone to tak, albo kwestie refundacji.

Jak uważasz że ktoś zachował się nie odpowiednio to są do tego instytucje zawodowe lub ministerialne. Ale polecam odpowiedzieć sobie na pytanie co to znaczyło dla ciebie nieodpowiednio bez poszanowania godności ¯\(ツ)/¯ ostatnio była afera ze pacjentka uważa że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kolega z byłej pracy założył sprawę lekarzowi o to że na skutek błędu lekarskiego doprowadził do śmierci jego matki (przepisał jej czy też zaaplikował za dużą dawkę czegoś tam - nie pamiętam szczegółów bo trochę czasu już upłynęło). Przegrał go biegły w sądzie nie stwierdził tego co oczywiste. Ręka rękę myje...
W moim przypadku po wypadku samochodem "biegły" udał głupka na wizycie że nie dostał moich materiałów, "badał" mnie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @dr_Batman: @Anomalocaracid: Zaznaczę, że jestem osobą unikającą konfliktów. Naprawdę mam sporo wyrozumiałości dla lekarzy.

Wiem, że sam nfz nic nie poradzi. Ale czy inne instytucje jakkolwiek przejmą się sprawą, jeśli nie dotyczy to kwestii refundacji, zagrożenia życia itp.? To jest moje główne pytanie.

A co do sprawy. Każdy już raczej przywykł, że lekarze są oschli, niemili i mają humory. To nie była moja pierwsza
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Są rzeczy którymi nikt nie będzie się zajmował, jak np subiektywna ocena interakcji ale jeśli rzeczywiście ktoś dla poniżenia pacjenta wystawił żartobliwe skierowanie to myślę że zainteresuje się tym Rzecznik odpowiedzialności zawodowej przy Izbie lekarskiej.
  • Odpowiedz
@luxkms78: 15 min badania 3 godziny analizy dokumentacji. Inna sytuacja- baba obwinia lekarzy o śmierć babci czy kogoś a odwiedzała prawie 90 osobę 2x na tydzień. Albo utrudniała pracę personelu w szpitalu, odwracała uwagę itd przez 2 tyg w szpitalu
  • Odpowiedz