Wpis z mikrobloga

@Bordomir @TheTostu nie Warszawka, tylko patologia z okolicznych wsi (przecież w mieszkaniu nie ma gdzie tego trzymać). Warszawiak jak idzie do lasu to pospacerować. A jedna patologia jeździ quadami, a druga patologia wiesza metalowe linki na wysokości szyi.
  • Odpowiedz
@mk321 xd Warszawka to właśnie zbiorowisko wsi nazwanych zbiorczo Warszawą. Bo nie jest to miasto z historią, a właśnie zbiorowisko wieśniaków z całego kraju. Plus, zajrzyj do garażu podziemnego, tam będą stały dumnie wypucowane (jeszcze z tablicami, do zdjęcia przy wjeździe do lasu).
  • Odpowiedz
@Bordomir mówisz o tych wsiach sprzed 500 lat? Zamek Ujazdowski też był wybudowany na wsi. Według ciebie co jest miastem? Kraków? Sorry, stolica była przeniesiona kilkaset lat temu. Ale widzę, że nadal nie możesz tego przeboleć.

Byłem w dziesiątkach garaży podziemnych w blokach w Warszawie i w żadnym nie widziałem quada. Zresztą nawet nie ma tam miejsca. Bo masz miejsce parkingowe i na nim samochód. Gdzie ten quad miałby stać? Zresztą
  • Odpowiedz
@mk321 no nie wiem, np. Białołęka? Od 1951 w granicach Warszawy. Zobacz sobie zdjęcie ulicy Wolskiej czy Grochowskiej z lat 30. Pola i pola. Drogi szutrowe. Serio, myślisz o Warszawie z 1425 roku? To pamiętaj, że to było małe miasteczko. Król przeniósł tam stolicę właśnie z tego powodu, żeby oszczędzić.
Miałem nieprzyjemność mieszkać na Białołęce, w Legionowie i okolicach. Co weekend w lasach szaleli crossowcy i inni tacy. Stwierdzam fakt.
  • Odpowiedz
@Bordomir: a np. taka Ochota czy Bemowo to dla ciebie też wieś czy miasto?

Zobacz sobie gdzie jest Pomnik Barykady Września przy Opaczewskiej. Tam kiedyś był koniec Warszawy. Bloki, które potem były budowane po 1940, to był pola z kapustą. Zresztą na Bemowie to też były pola tam gdzie teraz bloki i centra handlowe. To było jak wsie 80 lat temu.

A teraz wyskakujesz z jakimś Legionowem. Gdzie to jest
  • Odpowiedz
@mk321 jak sam zauważyłeś, tam gdzie Bemowo i Ochota 80 lat temu były pola. Brawo. Skończ już więc mówić o wsiach sprzed 500 lat, bo te wsie tam były za życia obecnych mieszkańców Warszawy. Jestem z Gdańska i brzydzę się Warszawą i wszystkimi jej okolicami. Motłoch z całego kraju i urzędasy. Ha tfu na was.
  • Odpowiedz
@Bordomir: czyli dla ciebie wszystko poza Starówką to nie miasto xD

Powodzenia tam w tym Gdańsku z miastem śmierdzącym zdechłymi rybami.
Jak tam mieszkania od Adamowicza? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz