Aktywne Wpisy

RicoElectrico +248
K r a f t o w a mąka xDd
#niewiemjaktootagowac
#niewiemjaktootagowac
źródło: 1000077648
Pobierz
OrzechowyDzem +162
Siemanko. #chwalesie regałem na książki lub jak kto woli biblioteczką - prawie 3m dębowego mebla na przechowywanie książek. Całość klejona, żadnych oczywiście wkrętów, gwoździ etc. Wnosiliśmy to na 1p w pięciu a i tak sufit trochę ucierpiał :D luzu do sufitu jest dosłownie kilka mm, więc najtrudniejsze we wnoszeniu było ustawienie regału poziomo w celu dosunięcia do ściany.
#stolarstwo #meble #krakow #wieliczka
#stolarstwo #meble #krakow #wieliczka
źródło: obraz
Pobierz

Chyba pierwsza od dawna słoneczna niedziela. Wybrałem się do #plock na zwiedzanie Starego Miasta, bom kiedyś był autem i lało jak z cebra i generalnie zapamiętałem z tego Płocka całą jedna wujnię. A to bardzo urokliwe miasto, widać że dobrze doinwestowane, no ale też jeśli chodzi o zabytki ma się czym pochwalić. Do tego cudne widoki z tarasów widokowych na Wisłę. Podobnie piękne to chyba tylko z wioseczek nad Kazimierzem Dln. widziałem. Nie wdając się jakoś w szczegóły, myślę że całkiem niedocenione walory tego miasta są (choć nie wiem jak się w nim mieszka) - turystycznie IMO ciekawa alternatywa na dzień czy pół, wobec oklepanego Torunia choćby.
Ogólnie dobrze się jechało, choć dziś bardzo ostrożnie z uwagi na kontuzjowaną nogę. Trzymałem się 2 strefy tętna (a pewnie bardziej mocy powinienem), z wyjątkiem samej końcówki pod wiatr - tam w Z2 to bym musiał chyba 22kmh jechać. Udany dzień!
---------------------------------------
#kwadraty
Max square: 28x28 (-)
Max cluster: 1237 (-)
Total tiles: 4400 (+24)
Do Płocka wpadłem od strony północnej zalewu (tak po prawdzie to rzeki mają wschodnie i zachodnie brzegi, więc od wschodniej), ale pojechałem równoległymi drogami niż zwykle z Dobrzynia n/Wisłą. Swoją drogą piękne tereny czy tą drogą, czy bliżej rzeki przez Bruździeński Park Krajobrazowy i ujście Skrwy do Wisły.
Zaliczyłem też parę nowych kwadratów po wschodniej stronie Płocka, bo nienawidzę jeździć starym mostem (ruch jak s-------n, a chodnik ma metr szerokości), za to nowego mostu (Solidarności) z poziomu roweru jeszcze nie widziałem. A to też jakaś tam atrakcja, bo jeden z najdłuższych (albo i najdłuższy) most wantowy (podwieszany) w Polsce. Jak rzecze wikipedia, ciekawostką jest to, że odciągi są tylko w jednej płaszczyźnie, równoległej do mostu.
#rowerowyrownik #100km (8. w sezonie, 69. w karierze)
Skrypt | Statystyki
źródło: VLWRP_W7g3KWQ9AjnzKhp525Fbh2pqvQFatzv0gGdjo-2048x1155
Pobierz@cult_of_luna:
źródło: Firefox_Screenshot_2025-08-10T18-53-01.413Z
Pobierz@cult_of_luna:
źródło: CLzKTDCoDZAuiC403I6e28n5oXPclp4APycl0yJH0C8-2048x1155
Pobierz@cult_of_luna: Bazylika i Zamek Książąt Mazowieckich (późniejsze opactwo benedyktynów bodajże). Szkoda tylko że taka masa tłumu.
źródło: THcUMvNkSwcR4d6LzuM4LyxcLNJcaXSd4MOFZ-tDzYs-1155x2048
Pobierz@jakis_login: o właśnie, wiedziałem że coś mi dzwoni
źródło: IMG_2418
Pobierzźródło: Firefox_Screenshot_2025-08-21T07-44-10.007Z
Pobierzźródło: Firefox_Screenshot_2025-08-21T07-45-29.339Z
Pobierz