Wpis z mikrobloga

✨️ Wybór między Big4 a bankiem – co wybrać?
Hejka dostałem dwie oferty pracy, pierwsza debt and capital advisory w big4, druga to structured finance ale od strony banku. Big4 płaci jakieś 3k brutto więcej (stanowisko senior). Boję się że w big4 będzie masakryczne tempo pracy, z drugiej strony wydaje mi się, że to tam będą lepsze możliwości rozwoju. Waszym zdaniem co powinienem wybrać, macie jakieś rady?

#big4 #korposwiat #bankowosc

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Z perspektywy czasu wydaje mi się że najpierw warto zacząć od big4 i tam posiedzieć z dwa lata. Zaczynanie od structured finance w banku trochę ogranicza perspektywę, a w banku szybko dochodzi się do stawek których w big4 nie dostaniesz więc nie będziesz miał okazji na późniejszym etapie kariery zamienić miejscami
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
przykładny-twórca-24:

w banku szybko dochodzi się do stawek których w big4 nie dostaniesz

@DeoLawson: a jakie to stawki? I nie lepiej pójść gdzieś gdzie ta stawka się stanie jak najszybciej możliwie jak najwyższa skoro w obu miejscach to po prostu wymiana czasu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem bo to zależy od człowieka, ale znajomy ze stażem 6 lat ma w structured po uwzględnieniu premii ok 22k brutto, a nie jest menago i nie robi bezpłatnych nadgodzin prawie w ogóle. Nie wiem ile płacą obecnie w deal advisory ale tam to już raczej stawki menadżerskie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @DeoLawson: Chcesz mi powiedzieć, że w banku taki menago zarabia więcej niż menago w big4 (all in all oczywiście) ? Pytanie jeszcze jaka umowa bo w banku to tylko uop, w big4 jeżeli byłaby możliwośc b2b to mogło by to sporo zmienić w kwocie netto, szczególnie przy kwotach 30-40k bo domyślam się że takie są na poziomie menadżerskim.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
Chcesz mi powiedzieć, że w banku taki menago zarabia więcej niż menago w big4 (all in all oczywiście) ?

@mirko_anonim: moim zdaniem nie, ale w banku menago o 17:00 kończy pracę i zaczyna żyć a w big4 menago o 17:00 jest w połowie dnia pracy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Głowy sobie za to uciąć nie dam bo są różne stanowiska itd, ale imo w banku zarabia się lepiej jak big4, nie mówiąc już o nakładzie godzinowym. Tak jak mówiłem, nie sądzę, zeby w deal advisory dało się wyciągnąć 22k brutto średniomiesięcznie nie mając pod sobą ludzi.
  • Odpowiedz