Aktywne Wpisy

maikeleleq +18
Strigiformesman +211
Ale zesrańsko przed referendum w krakowie. Mieszkam pół kraju dalej, a mimo to na facebooku co chwila mi się wyswietlają wpisy jakichś obcych ludzi apelującyc zeby nie brac udziału w tym referendum #sct #krakow #miszalski #referendum

Mirki, mam dylemat więc prośba o głosowanie w ankiecie - sprawa dotyczy następującej sytuacji: spotkałem na swojej drodze (służbowo tj. nie prywatnie, w ramach zlecenia robót) babeczkę, która okazała się być poszukiwana za przestępstwo z Art. 286 § 1 i Art. 270 § 1 (dane ze strony policji). Po upewnieniu się, że chodzi o tę samą osobę mam dylemat, czy zgłosić policji miejsce przebywania tej osoby?
#ankieta #poszukiwani #policja #praworzadnosc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
poniekąd masz rację, ale zrobiłem mały research i potencjalną poszkodowaną jest instytucja finansowa a nie osoby fizyczne. wiem, że relatywizm w ocenie sytuacji w tym przypadku jest niewskazany (zwłaszcza, że sam zostałem kiedyś oszukany na kasę z "czterema zerami" i z determinacją ścigałem oszustów) tym niemniej mam pewne opory, gdyż ta osoba jednak pracuje (ukrywa się za granicą) a nie kręci dalej wałki...
btw, ankieta
Ja znam na wykopie jedną mirabelke co jest poszukiwana i mi opowiadała swoją historię. Ogólnie nie zrobiła nic złego, zresztą nie pamiętam. Chyba nie płaciła podatków czy cos, serio nie pamiętam xD
Generalnie ona prowadzi normalne życie. Chodzi do pracy, mieszka w swoim