Wpis z mikrobloga

✨️ Czy auto z wyciekiem oleju przejdzie przegląd techniczny?
Hej wszystkim,

Za kilkanaście dni mam przegląd techniczny i ostatnio pojawił mi się problem z wyciekiem oleju który nie jest na mają kieszeń aktualnie (Wyciek na wale korbowym, średni koszt naprawy to jakieś 10 000 PLN + potrzebuje auta aby wozić dziecko do żłobka i do pracy, a naprawa potrwa kilka dni ze względu na rozebranie całego przodu i wyjęcie silnika).

Generalnie wyciek nie jest jakiś duży, ale pod autem widać olej i po każdej jeździe pojawia się 1-2 krople (Po 12-24h postoju)

Czy takie auto przejdzie przegląd? Zastanawiam się czy nie zdać gdzieś auta na wyczyszczenie wycieku i zajechanie od razu na stację kontroli

Audi A5 2019

#auta #samochody #mechanik #motoryzacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zazwyczaj przechodzi.
Najwyżej zrób przegląd gdzieś poza miastem bo tam można więcej. I nie proponuj łapówek zbyt szybko.

10k żeby wymienić uszczelniacz wału korbowego?
Ale jesteś pewien, że trzeba silnik wyjmować?

Co to za auto i silnik?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: umyj dzien wczesniej. O pare kropli nikt nie bedzie sie czepial.

Ja mam ze swoim taki problem ze auto ponad 20 lat, 400k przelotu oleju bierze 0,5l/10k ale tak go rozchlapuje ze wyglada jakby bral litr na tysiac. Raz sie przyczepil przed przegladem,przed nastepnym umylem i bylo git. Teraz po paru miesiacach znowu uwalone
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
wyrozumiały-marszand-7: Przegląd pewnie dasz radę przepchnąć, ale uświadom sobie, że jesteś patusem i brudasem, który swoim niesprawnym autem zaśmieca wspólną przestrzeń. To strasznie widać na nowo oddanych ulicach czy parkingach. Świeżo po budowie jest ładnie i czysto a parę tygodni później wszystko zasrane przez takie bezmózgi, co nie potrafią ogarnąć swojego zakichanego obowiązku, jakim jest dbanie o stan techniczny pojazdu. Niestety w naszym kraju wszystko można i służby mają to w
  • Odpowiedz