✨️ Czy warto przechodzić z umowy o pracę na B2B?Ⓘ Poszła w tym roku podwyżka i ląduje w 2 progu podatkowym od października, umowa o pracę. Będę wpłacał póki co max. kwotę na IKZE i podwyższę sobie wpłaty na PPK do 4%. Ślub z babą i wspólne rozliczenie nas nie uratuje :) Pytanie, orientuje się ktoś lub pełni funkcję kierownika działu w korpo i przechodził z umowy o prace na b2b, czy są z tym jakies problemy dla pracodawcy, czy tez prawne (ze specyfiki np. że zarządzam zespołem i krytyczną infrastrukturą)? coś tam juz poczytałem ale niewiele rozwiało mi wątpliwości, to tak zanim uderze do pracodawcy. Zostając obecnie na UOP w zasadzie nie opłaca sie juz walczyc o większą kasę, po podwyższeniu PPK i ikze i tak zostaje już część w 32%. #praca #finanse #pit #podatki
Wydaje mi sie, że zmiana w tej samej firmie spółce lub grupie kapitałowej może nie być skuteczna. Zmiana formy zatrudnienia z UoP, w obszarze tego samego pracodawcy i rozliczanie sie z 1 tym samym podmiotem za pomoca faktury - US może uznać to za optymalizacje podatkową i trzeba bedzie oddać cebuliony.
@suchy210: masa osób tak robi. Zaczyna zarabiać powyżej pewnego progu i na tym samym stanowisku w tej samej firmie zmieniają formę zatrudnienia. Czy US do tego się kiedyś dowali? Kto to wie.
Bardzo warto, ja przeszedłem za namową szefa prawie 1,5 orku temu. Od tamtego czasu wypłaty coraz później, pod sam koniec miesiąca, nawet 30 i już myślę, że gorzej nie będzie a tu następna 14 ale już w kolejnym miesiącu a potem szef mówi że wiesz ai i pracy dla nas coraz mniej itd. a to że ma 5 spółek do których bardziej się przykłada bo lepsze pieniądze a ta została tak samopas
@mirko_anonim: zależy, ale generalnie na pewno nie będziesz mógł skorzystać z preferencyjnego ZUSu przez kilkanaście (nie pamiętam ile) miesięcy. Szkoda bo to zawsze kasa. Prędzej bym szukał innej pracy i wtedy założył DG bo skok będzie największy - nie dość że preferencyjny ZUS więc 1-2k w kieszeni co miesiąc a do tego jeszcze na start będziesz mógł krzyknąć 30-40% więcej niż miałeś na UoP więc kolejne cebuliony.
@mirko_anonim: Warto pod pewnymi warunkami: 1. Przechodzisz na b2b do innej spółki niż byłeś na Uop 2. Dostajesz na fakturze co najmniej brutto z uop + koszty pracodawcy 3a. Dogadujesz się na dżentelmeńską umowę ( ͡°͜ʖ͡°) na płatny urlop i chorobowe 3b. Lub uwzględniasz urlop i chorobowe przez podniesienie kwoty na fakturze 4. Pracodawca nie ma historii z opóźnianiem się z wypłatami
@ka-lol ? U mnie na b2b można być tylko do pewnego levelu, potem trzeba przejść na UoP i śmiesznie jest bo po tym awansie zarabia się mniej przez właśnie przejście na UoP XDD
I to jest patologia tego kraju, zarabiasz sobie 9k na łapkę (bogacz jak się patrzy). I w grudniu tak świątecznie zamiast przelewu na 9k dostajesz 6900. Bo przecież nie można aż tyle zarabiać, WoW całe 150k rocznie, z czego 50k musisz oddać w podatkach i zusach. Nie wspominam nawet że doliczając to co płaci pracodawca, oddajesz państwu 80k czyli ok.45% oddajesz w podatkach. A w tym czasie zagraniczne firmy płacą 3-4% podatku
@mirko_anonim pomijając tematy finansowe, ważne zebys sam zadbał o swoie interesy bo już nie obowiązuje pracodawcę kodeks pracy, warunki pracy będą takie jakie będą na umowie. Więc np warto zadbac o okres wypowiedzenia np. Ktoś wspomniał o urlopach i chorobowych. Nie wiem cz się zajmujesz ale jeszcze ubezpieczenie albo zapisy w umowie jakbyś coś odwalił jakas zla decyzja.
I to jest patologia tego kraju, zarabiasz sobie 9k na łapkę (bogacz jak się patrzy). I w grudniu tak świątecznie zamiast przelewu na 9k dostajesz 6900. Bo przecież nie można aż tyle zarabiać, WoW całe 150k rocznie, z czego 50k musisz oddać w podatkach i zusach. Nie wspominam nawet że doliczając to co płaci pracodawca, oddajesz państwu 80k czyli ok.45% oddajesz w podatkach. A w tym czasie zagraniczne firmy płacą 3-4% podatku
Tylko nie pisz o 32% bo to 41% - składka zdrowotna 9% poza nazwą niczym się od PIT nie różni. Zresztą to samo dotyczy pierwaszego progu, nie żadne 12% tylko 21 :-) Co do samego pytania: nie wiem, ja zawsze jestem na UoP bo taka specyfika branży, po prostu w mojej niszy nie ma ofert b2b, każde duże korpo ciśnie żeby mieć UoP więc negocjuję tyle, żeby starczyło, a jdg do dorabiania
@mirko_anonim To nie jest takie proste, wszystko zależy. UoP chroni Cię bardziej, wystarczy zwykły wypadek na nartach i możesz przez 6 miesięcy być wyłączony z pracy. Część osób wraca z b2b na UoP. Dla samej kasy lepsze b2b, wiadomo. Co kto lubi.
@mirko_anonim: zależy o jakich pieniądzach mówimy, bo dla 1-2k netto / mc raczej bym nie ryzykował. Przy UoP masz często jakieś benefity pracownicze (zależy jaka firma), płatne chorobowe i urlopy (macierzyński/tacierzyński itd.), nawet 2 dni wolnego za oddanie krwi. Przy B2B masz gołą pensję, jak pisali wyżej - możesz sobie urlop zaklepać w kontrakcie lub wyrównać stawką. No i pamiętaj, że z UoP na nieokreślony ciężko spaść z rowerka, a
Powrzucaj w kalkulatory, przegadaj z 2-3 księgowymi -zwykle pomoc w założeniu firmy i takie doradztwo oferują za darmo. Dla mnie zgrubnie to netto na b2b powinno być 150% więcej niż brutto na UOP żeby zabawa się opłacała. Na pewno przechodząc na b2b z UOP chciałbym, żeby kasa, która mi i pracodawcy jest potrącana na ubezpieczenia
Poszła w tym roku podwyżka i ląduje w 2 progu podatkowym od października, umowa o pracę. Będę wpłacał póki co max. kwotę na IKZE i podwyższę sobie wpłaty na PPK do 4%. Ślub z babą i wspólne rozliczenie nas nie uratuje :)
Pytanie, orientuje się ktoś lub pełni funkcję kierownika działu w korpo i przechodził z umowy o prace na b2b, czy są z tym jakies problemy dla pracodawcy, czy tez prawne (ze specyfiki np. że zarządzam zespołem i krytyczną infrastrukturą)? coś tam juz poczytałem ale niewiele rozwiało mi wątpliwości, to tak zanim uderze do pracodawcy.
Zostając obecnie na UOP w zasadzie nie opłaca sie juz walczyc o większą kasę, po podwyższeniu PPK i ikze i tak zostaje już część w 32%.
#praca #finanse #pit #podatki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
1. Przechodzisz na b2b do innej spółki niż byłeś na Uop
2. Dostajesz na fakturze co najmniej brutto z uop + koszty pracodawcy
3a. Dogadujesz się na dżentelmeńską umowę ( ͡° ͜ʖ ͡°) na płatny urlop i chorobowe
3b. Lub uwzględniasz urlop i chorobowe przez podniesienie kwoty na fakturze
4. Pracodawca nie ma historii z opóźnianiem się z wypłatami
@mirko_anonim: miałeś matematykę w podstawówce?
Co do samego pytania: nie wiem, ja zawsze jestem na UoP bo taka specyfika branży, po prostu w mojej niszy nie ma ofert b2b, każde duże korpo ciśnie żeby mieć UoP więc negocjuję tyle, żeby starczyło, a jdg do dorabiania
Komentarz usunięty przez autora
https://jakoszczedzacpieniadze.pl/jak-oszczedzac-na-samozatrudnieniu
Powrzucaj w kalkulatory, przegadaj z 2-3 księgowymi -zwykle pomoc w założeniu firmy i takie doradztwo oferują za darmo.
Dla mnie zgrubnie to netto na b2b powinno być 150% więcej niż brutto na UOP żeby zabawa się opłacała. Na pewno przechodząc na b2b z UOP chciałbym, żeby kasa, która mi i pracodawcy jest potrącana na ubezpieczenia