Wpis z mikrobloga

✨️ Szkoda czasu na wspomnienia ze szkoły
Pierwszy września. Nadal po latach nie spełniło się to co zawsze wielu mówiło, włącznie z nauczycielami (którzy potrafili być bardziej toksyczni niż najgorszy janusz biznesu z opinią na gowork 0/5), że zatęsknię za szkołą.
Mam jeszcze tydzień urlopu, wyśpię się. Odpocznę. Porobię rzeczy, które lubię i sprawiają mi przyjemność. I ani przez myśl mi nie przejdzie, by tęsknić do siedzenia w ławce, do 15/16. Odrabiać prace domowe, wkuwać do klasówek, często przez to zarywając weekendy, by nie skończyć z jedynką w dzienniku. Mam pracę 8/15, a potem jestem wolny. Kasa 9000 netto, Już na studiach jest lepiej. Sesje nigdy nie sprawiały tyle stresu co klasówki. Najbardziej toksyczni wykładowcy, których też nie było za dużo to anioły przy niektórych nauczycielach. Studia sobie wybierasz, a nie jak w szkole, że musisz ryć wszystko, niezależnie od przedmiotów zdawanych na maturze. I potem dostawaj opieprz przy tablicy, bo więcej się uczyłeś na swój przedmiot maturalny, a nie jej ekscelencji od innego przedmiotu.
Praca satysfakcjonująca, studia lajcik, a szkoła? Cóż, kierat, do którego w życiu bym nie wrócił. Chyba, że teraz miałbym być uczniem. Z tego co widzę młodzież siedzi tylko na tiktoku, gra w robloxy, szwęda się po galeriach, chatGPT odrobi pracę domową i można żyć, bawić się i nie stresować, bo można dzisiaj nauczycielowi odpyskować. Tak to mogę wracać, z przyjemnością.
Ktoś pewnie powie, że szkoła była super, bo miał fajne towarzystwo, pierwszą miłość, nic nie robił, ale to wszystko i to w lepszych warunkach można przeżyć na studiach. Juwenalia, połowinki, erazmusy (wszystko to polecam z autopsji, jest świetne) i szkoła nie ma do tego podjazdu.

#szkola #praca #pracbaza #studia #nauka #przemyslenia #edukacja #nauczyciele

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Szkoda czasu na wspomnienia ze szkoły Ⓘ
Pierwszy września. Nadal po...

źródło:

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach